Començo les ressenyes d'aquest blog amb un llibre del qual ja en vaig parlar al Bona nit, però no puc fer-ho d'una altra manera. Mentre llegia aquesta obra em van venir ganes de parlar de llibres, em vaig enganxar com feia temps que no feia, i em van venir moltes ganes d'obrir aquest blog. Que estigui escrivint en aquesta pàgina és en gran part gràcies a ell. Li dec.

Autor: Patrick Rothfuss
Títol original/idioma: The Name of the Wind. The Kingkiller Chronicle: Day One (anglès)
Gènere: Fantasia
Número de pàgines: 872

Tot heroi té una història, i les històries s'han d'explicar des del principi. La vida d'en Kvothe ha estat molt intensa, però si no coneixem el camí que ha fet no podrem saber com ha arribat a ser un personatge de llegenda com és en l'actualitat. I d'això va el llibre, de desgranar la vida del nostre heroi des de la seva feliç infància com a artista ambulant. Un seguit d'esdeveniments fan que s'interessi per un món i unes arts de les que més val no parlar-ne. Així ens introdueix l'autor en un univers inventat però real, del que res se'ns explica perquè se suposa que nosaltres mateixos el vivim. Ens parla de conceptes i llocs que no existeixen, però que es dóna per entès que coneixem. Així aconsegueix crear una atmosfera realista, amb personatges de tot tipus, però pocs d'ells coneixen els secrets de la màgia (o simpatia, com ho anomenen al llibre), i on el gruix de la població no creu en aquestes coses i té por de dimonis que no sap si existeixen. Vivim la vida del protagonista, nosaltres mateixos podríem formar part de la història.

Per mi és un llibre totalment recomanable, prou fantasiós pels amants del gènere, i prou realista per aquells que no els agrada la màgia i els éssers estranys. Es llegeix fàcilment i tret d'alguns esdeveniments particularment llargs i un pel pesats, tens tota l'estona ganes de més i més. I això fins el final, que et fa ràbia i tot que s'acabi. Una gran estrena per aquest escriptor que promet. Jo estic esperant amb ganes la segona part, espero que no trigui.