Aquest blog de ressenyes neix de la necessitat. De la necessitat del seu autor de compartir les seves lectures, de parlar de llibres. L'afició a la lectura em ve de lluny. Ja de ben petit era un fidel usuari de la biblioteca de l'escola. També vaig tenir la sort de créixer en un entorn familiar en què els llibres eren una religió. Aquest culte s'ha mantingut al llarg dels anys.

L'any 2010, quan ja portava una temporada en el món dels blogs, em decideixo a obrir-ne un altre per parlar només de llibres. Me'l vaig prendre com un projecte personal, per tenir indexades i ben organitzades totes les meves lectures, cadascuna amb la seva pròpia entrada i la seva valoració, amb vocació objectiva, però sempre personal. Des de llavors, no puc considerar un llibre acabat fins que no té la seva corresponent ressenya en aquest blog.

Amb el temps m'he anat obrint a altres plataformes, per exemple a twitter amb el compte twitter.com/llibresipunt, però ha estat gràcies a aquest blog que he llegit molt més, he diversificat les meves lectures i he conegut una infinitat d'autors i autores que m'han proporcionat estones meravelloses. Gràcies al Llibres, i punt!, també, l'afició a parlar de llibres, a comentar-los, ha crescut tant com la mateixa afició a la lectura.

Un blog s'alimenta de comentaris. Tot i que aquí hi trobareu tots i cadascun dels llibres que he llegit des de 2010, independentment de si les ressenyes han interessat a algú o no, no puc deixar d'agrair a tota la gent que passa per aquí, de tant en tant o sovint, a deixar les seves aportacions i compartir impressions. Per mi, compartir aquest espai és un privilegi. Per això, el meu agraïment infinit.