Ahir vaig passar-me per la carpa del parc de la Ciutadella on celebren la 28a setmana del llibre en català. Això em va servir també per visitar la zona d'Arc de Triomf  on hi havia la fira de l'onze de setembre. Donava gust passejar-s'hi, realçava força l'esperit, tot i que sigui només un oasi entre la immensitat del nostre país. M'esperava trobar un munt de carpes i paradetes amb llibres, però no va ser així. És una sola carpa, força gran, això sí. Si hagués llegit el programa, hagués sabut que feien un munt d'actes per tot el parc, però jo hi anava pels llibres, la veritat. Els tenen classificats per temàtica, i en cas de novel·la, pel seu idioma original. També tenen una secció de butxaca força extensa. Ah, i lectors de codis de barres per consultar els preus, ni una sola etiqueta, que sempre fa gràcia.


Em va agradar remenar llibres, però sobretot el fet de no haver de mirar l'idioma, miressis on miressis tot era en català. T'havies de concentrar només en la tria, no en l'eterna pregunta 'aquest el tens en català?'. I no em feia cap falta comprar, però ja sabia que no tornaria amb les mans buides. Què voleu, no tinc altres vicis! Vaig mirar de buscar títols que em pogués costar de trobar en català a les llibreries convencionals, però no tenien preus precisament barats, s'ha de reconèixer. Així que em vaig centrar en la secció de butxaca, ja que precisament la meva butxaca no va sobrada, i me'n vaig anar amb tres llibres nous cap a casa. I com que els acabaré ressenyant aquí, no explico quins són!