Autor: John Locke
Editorial, any: Ediciones B, 2012
Títol original, idioma, any: Lethal People, anglès, 2009
Gènere: Intriga
Traductor: Frederic Vázquez-Fournier 
Número de pàgines: 331
Llegit en: Català

Quan un és agent de Seguretat Nacional i també assassí a sou a temps parcial no hauria de fer servir totes les eines que té a l'abast per investigar la nova parella de la seva ex-dona. Però en Donovan Creed no sembla que tingui cap inconvenient per fer servir els seus contactes i el seu equip per prevenir la Janet i la seva filla Kimberly d'un possible maltractador. En el transcurs d'aquesta investigació personal, en Creed topa amb un cas una mica més complex que inclou la màfia, però és tot un expert en l'embolica que fa fort, així que res no l'atura. Total, els contactes amb la màfia ja els té, si són alguns capos els que li paguen unes bones sumes per fer feinetes no massa nobles! Tot plegat, un embolic ben complicat amb gent que no escatima recursos per treure del mig les mosques colloneres. Però en Donovan Creed es va doctorar en aquesta especialitat, a veure qui acaba abans amb qui.

És tan fàcil llegir aquest llibre i imaginar-se la pel·lícula que tard o d'hora en faran... Ara només falta que puguin trobar un actor amb prou carisma per interpretar en Donovan Creed, un protagonista que la sap molt llarga, que no té res de sant, però que inevitablement li acabes agafant afecte. No és el típic tipus dur, senzillament és dur i prou. El llibre es llegeix a bon ritme i sense complicacions, tira pel dret i és força trepidant. Potser no es tracta d'una prosa magnífica, però és imaginatiu, absorbent i molt distret. Tampoc està mancat de força tocs d'humor, m'ha fet riure i fins i tot somriure.

Parlen bé d'aquest llibre, i amb raó. Com es pot imaginar, no és una obra amb pretensions, però precisament per això és una bona lectura per passar l'estona, ideal pels mesos d'estiu, per exemple. No és ben bé una novel·la negra, ni un llibre d'intriga, és una barreja una mica esbojarrada, però passa molt bé. N'he gaudit força i penso que llegiré més títols amb Donovan Creed de protagonista. De moment aquest és l'únic traduït, però pel fet de ser força planer, penso que fins i tot en anglès ha de ser assequible. Acaba amb promesa d'una continuació tant o més interessant, i em sembla que jo he picat!

Puntuació: @@@ i mitja
Descobert en el blog de la Jomateixa