Editorial, any: La Galera, 2013
Gènere: Infantil
Número de pàgines: 24
Llegit en: Català

Que emocionats que estan en Biel i en Picapoc! Es disposen a fer un intercanvi, a passar cadascú uns dies amb la família de l'altre, per descobrir noves cultures i noves maneres de fer. L'únic petit detall és que els dos nens són de planetes diferents! Però això no és cap impediment per gaudir dels dies que els esperen, plens d'emocions i de descobriments, perquè les coses no acaben de funcionar igual en els dos planetes, tot i que són sospitosament semblants. Per davant de tot, superant la diferència, hi ha l'amistat, la companyonia, i l'amor cap els seus. I ara que sabem com ho passen en Biel i en Picapoc per separat, hauríem de veure'ls en alguna aventura conjunta, oi? 

Aquesta ressenya és una miqueta especial, perquè com és evident no és el tipus de llibre que solc llegir, però m'ha fet gràcia apuntar-me un nou llibre d'en Salvador Macip, aquest cop acompanyat magistralment per la il·lustradora i també blogaire Carme Sala, de La meva maleta. Auguro a aquest binomi una llarga trajectòria de col·laboracions. Què dir de l'argument? Doncs bé, és una història d'amistat, de tolerància i plena de valors, molt bones directrius pels nens i nenes als que va destinat. Gairebé se'm fa estrany llegir Macip i no trobar morts, paraulotes, gent insomne o personatges gamberros, però com que toca totes les tecles, també se'n surt en el gènere infantil, i el dibuix de la Carme és completament entranyable i ple de detalls.

Si teniu nens de 5 a 7 anys al voltant, aquest és un bon conte perquè els llegiu, o que el llegeixin ells, que és ben senzill. Com a adults, evidentment, hi trobareu a faltar una mica d'argument, hehehe. Imperdonable que no se'ns digui de quin planeta és en Picapoc, un greu error argumental. Per la resta, l'he llegit amb un somriure, i en uns minuts, és clar. No el puntuaré, no puc saber què en pensarà la canalla, però als meus ulls llança missatges molt bons que val la pena que arribin lluny. Tant de bo es converteixi en una saga.