Autor: James Patterson
Editorial, any: Arrow books, 2010 (original publicat el 2010 per Century)
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 438 + 4 d'entrevista al protagonista
Llegit en: Anglès

El segrest del fill d'un important home de negocis té commocionada tota Nova York. S'esperaria que els segrestadors demanessin un gran rescat, però no ho fan. El detectiu Michael Bennett, de la Policia de Nova York, és l'encarregat del cas, però el pare del segrestat contacta també amb l'FBI, així que comptarà amb l'ajuda de l'atractiva agent especial Emily Parker, experta en segrests. Però no es tracta d'un cas típic, aparentment només hi ha un segrestador i es dedica a fer un examen sobre la injustícia mundial a la que els països rics sotmeten els pobres. Si el desafortunat jove no passa l'examen, és fàcil imaginar què li pot passar. Bennett i Parker hauran de posar els cinc sentits per enfrontar-se a un enemic poc comú, i mentrestant s'aniran coneixent i posant-se al dia de les seves particulars situacions familiars.

Es tracta del típic best seller amb poca profunditat però amb un ritme trepidant i que no es pot parar de llegir. La trama és prou original quan vas descobrint els perquès, i el detectiu Bennett és entranyable, divertit i se't fica a la butxaca de seguida. En definitiva, té tots els ingredients per enganxar-te, sense ser una literatura de nivell, les pàgines passen soles. Hi ajuda que els capítols són molt curts i n'hi ha molts, sempre hi ha temps per un capitolet més. A més, l'edició que tinc té una lletra immensa, cosa que fa passar les pàgines encara més ràpid. Cap problema amb l'idioma, el llenguatge és planer i entenedor.

Desconeixia aquest autor i considero una bona notícia que tingui una extensa bibliografia, ja que penso que el seguiré de prop. Té d'altres protagonistes i temàtiques, i tot i que en Bennett m'ha semblat genial, probablement valgui la pena explorar altres sèries seves. Es tracta d'una hamburguesa, sí, no parlaríem d'un filet, però és una hamburguesa prou aconseguida i al seu punt. Intriga no exempte d'humor i un estil que enganxa, crec que no decebrà els amants del gènere. A mi m'ha convençut.

Puntuació: @@@@ (una mica generoses)