Les pàgines passen, una darrere l'altra. Els llibres s'acaben, i en comencen de nous. I així, anar fent, omplint les prestatgeries, ja han passat cinc anys. Avui el 'Llibres, i punt!' celebra el seu cinquè aniversari! Aquest blog m'ha canviat el concepte de la lectura, ara un llibre ja no s'acaba fins que no està convenientment ressenyat aquí, i segueixo gaudint de parlar de llibres, de recomanar-los, i de desmitificar-los, de vegades. A tot això hi ajuda, com sempre, tota la gent que passeu per aquí sovint o de tant en tant a conversar sobre llibres, a tots vosaltres, moltíssimes gràcies per ser-hi!

La veritat és que som uns autèntics malalts de llibres. I els malalts de llibres sempre troben una estona per dedicar a la lectura, ja ho sabeu, qüestió de prioritats. I quan el temps escasseja, s'han de trobar solucions alternatives per no perdre's una bona sessió de lectura diària. Per alguns és coneguda la meva afició a llegir mentre camino, que no perdono un trajecte en transport públic, i també que aprofito per llegir quan faig bicicleta estàtica. Però darrerament tinc un nou aliat en la meva croada lectora, aquest:


A la feina em faig un tip de treballar amb plaques d'aquestes, piles i piles de plaques de 96 pous que un cop acabat l'experiment, cal portar a llegir a un lector de plaques. La màquina, mitjançant uns filtres, mesura la fluorescència de cada pou i mostra els resultats en un excel. Cada placa triga algun temps a llegir-se, i a més se li fan dues lectures diferents. I aquí la relació d'idees: lector de plaques, llegir, lectures... per què no aprofitar el temps que triga a passar una placa rere l'altra pel lector... per anar llegint jo també el meu llibre? Dit i fet, des que faig aquesta tècnica, que em passo una estona llegint les plaques, i mentrestant, llegint el llibre. Curiosament, sempre m'ofereixo a llegir també les plaques de la companya, per què serà?

Com veieu, la meva malaltia arriba a punts insospitats. També trobo estones de lectura en altres temps d'espera a la feina, però això millor ho deixem per un altre dia. I vosaltres? Com a bons addictes a la lectura que sou segur que trobeu estones i llocs poc habituals per llegir. Vinga va, confesseu on o quan llegiu i que se suposaria que no ho hauríeu de fer? O senzillament, moments que aprofiteu per llegir quan altra gent tria altres opcions.

Contesteu, perquè hi ha premi! Per celebrar els cinc anys de blog algú de vosaltres guanyarà un lot de 5 llibres, aquests:


The Leftovers, de Tom Perrotta, gentilesa de Edicions del Periscopi.

Hipnofòbia, de Salvador Macip, gentilesa del mateix autor!

El cant del cucut, de Robert Galbralth, pseudònim de J.K. Rowling, gentilesa de Labutxaca.

El noi sense color i els seus anys de peregrinatge, d'Haruki Murakami, gentilesa de Labutxaca (tot i que l'exeplar de la foto sigui d'Empúries!)

Barba xopa de sang, de Daniel Galera, gentilesa de L'Altra Editorial.


He volgut que el regal sigui representatiu del blog, Murakami, Macip, i tres editorials que representen un bon percentatge de les meves lectures. Jo mataria per aquest premi, no sé vosaltres. Així que ja ho sabeu, si el voleu guanyar, expliqueu quin moment o lloc poc habituals soleu aprofitar per llegir. Hi ha temps fins el dijous 5 de març al vespre, moment que repartiré els números del sorteig entre tots els que hàgiu participat.

Moltes gràcies a tots per acompanyar-me al llarg d'aquests cinc anys, i que en siguin molts més, mentre ens durin les ganes de llegir!