L'any passat per aquestes dates vaig fer un post amb propòsits lectors pel 2018, que van ser els únics propòsits que em vaig fer de cara al nou any: la vida ja és prou complicada com per anar-nos posant més limitacions a sobre. El motiu? Doncs ja sabeu, sóc un comprador compulsiu de llibres, he aconseguit que aquest any n'entrin tants com n'he llegit (aproximadament), però en tinc uns quants que fa molt temps que estan a la llista de pendents i no aconsegueixen fer-se forat. Per això em vaig proposar llegir cinc d'aquests llibres i m'alegra poder anunciar que he aconseguit el propòsit, gairebé in extremis, però prova superada! Repassem-los, aquí us deixo les ressenyes pertinents:

Societat Negra - Andreu Martín (Gener)
Snow crash - Neal Stephenson (Gener-Abril)
Balanç fins a la matinada - Manuel de Pedrolo (Juliol-Agost)
La quinta mujer - Henning Mankell (Novembre-Desembre)
L'illa de Maians - Quim Monzó (Abril)

Així que aquest any faré el mateix, a veure si així aconsegueixo donar sortida a uns quants llibres del rebost. Els meus propòsits lectors per aquest 2019 són:

L'imperi dels lleons, Sebastià Bennasar
La meva parella em va regalar aquest llibre ja fa temps perquè sabia que m'agrada l'autor, però no he acabat de trobar el moment de llegir-lo, molts títols li han anat passant a davant i ja és hora d'agafar-lo. Amb un autor tan prolífic no et pots endarrerir tant.


Una columna de foc, Ken Follett
Cal tancar la trilogia que va començar amb 'Els pilars de la terra'. Follett era un dels meus autors de referència quan era jovenet i ja saps què trobaràs als seus llibres, una narració trepidant i poca imaginació amb els personatges. Problema, que només escriu totxos i no vull que se m'eternitzin. M'hi hauré d'esforçar. A més, és un préstec de ma mare, l'hauré de llegir abans que me'l reclami.El club de la bona estrella, Amy Tan
Ja he perdut el compte del temps que fa que espera torn a la lleixa, he estat molt temps sense fer-li cap cas, però m'he resistit a desprendre'm d'ell. Ara que miro de llegir més autores pot ser un bon moment per donar sortida a una que és prou reconeguda.

L'ocell de foc, Emili Teixidor
L'Emili Teixidor va morir el 2012. Va haver-hi en aquell moment una proposta de llegir llibres seus i jo vaig recuperar de casa la meva mare 'L'ocell de foc'. És un autor que recordo molt de llegir quan era petit, però en vida adulta no he llegit cap dels seus llibres, tampoc ho vaig acabar fent aquell 2012, tot i les bones intencions. M'he proposat esmenar aquell greuge.Tòquio Blues, Haruki Murakami
No, no he arribat a llegir tota l'obra traduïda d'aquest autor sense passar pel seu llibre més famós i reconegut. Aquest va ser el primer llibre que vaig llegir del japonès, com molta altra gent, ja fa molt temps d'això. M'he proposat revisitar aquell llibre per veure si aguanta la prova de la relectura. A més, fa tan temps que el vaig llegir que no ha tingut ressenya en aquest blog, m'agradarà fer-la.

Aconseguiré fer ple altre cop i llegir aquest 5 llibres proposats? Ho veurem a les acaballes de 2019, però m'esforçaré perquè així sigui! Veurem si les novetats m'ho permeten. Us desitjo un magnífic any lector a totes i a tots, i que el puguem anar compartint!