Autor: Truman Capote
Editorial, any: Anagrama,1990
Títol original, idioma, any: Breakfast at Tiffany's, anglès,1958
Gènere: Novel·la
Número de pàgines: 153

La Holly Golightly és un personatge força curiós, la més tarambana de totes les habitants de Nova York. Tot i que ella no arriba a apropar-se a ningú, fa anar de corcoll a tots els homes amb qui interactua, el seu poder de seducció està per sobre del de qualsevol altra, sense ser especialment guapa es guanya la vida a costa dels homes que va engalipant. Innocent però atrevida, viu envoltada de glamour i de personatges estranys, deixant de banda l'escriptor que viu a la seva escala, al que ella anomena Fred com el seu germà, i que és el seu únic amic veritable, però que, naturalment està secretament enamorat d'ella. Amb ell viurà unes quantes situacions també esperpèntiques, i sobretot la traurà de més d'un embolic. Per la Holly, només hi ha un paradís, centre de totes les seves aspiracions, la famosa joieria Tiffany's.

Vaig agafar aquest llibre amb força ganes, tot i no haver vist la pel·lícula, en Truman Capote és un escriptor de prestigi, i aquesta obra és tot un mite. He de dir que m'ha decebut profundament. Més que una novel·la és un relat llarg, molt pesat i sense cap mena d'interès. Potser és per com sóc jo, però a la Holly li hagués fotut un parell d'hòsties en més d'una ocasió, és del tipus de persones a les que no m'aproparia ni en un milió d'anys. Així que només puc dir que aquesta tria va ser un error.

Per completar el llibre al final hi ha tres relats més de l'autor: 'Una casa de flores', 'Una guitarra de diamantes' i 'Un recuerdo navideño'. Cap dels tres m'ha despertat interès i també se m'ha fet força pesada la seva lectura. Serà que Capote no és un escriptor per a mi. No puc recomanar ni el llibre ni l'autor. Si ha agradat a algú, si us plau que m'ho digui.