Autor: Terry Pratchett
Editorial, any: Debols!llo, 2011
Títol original, idioma, any: The Colour of Magic, anglès, 1983
Traductora: Cristina Macía
Gènere: Humor 
Número de pàgines: 285

La immensa ciutat doble d'Ankh-Morpork és un cau de lladres i gent de baixa estofa. Allà conviuen gremis de professionals de totes les activitats poc nobles imaginables. És una de les ciutats més importants del món, però què es pot esperar d'un món circular que jau sobre quatre elefant gegants, que a l'hora es troben sobre una colossal tortuga anomenada A'Tuin? Res de bo, segur. A aquest inhòspit lloc arriba un turista de l'Imperi Àgata, el lloc més ric de 'Mundodisco', que vol veure món, conèixer herois, veure dracs, fer pintures de llocs pintorescos amb la seva caixa màgica... Es diu Duesflors, i és tremendament feliç i confiat. Fa malament, ja que l'únic element capaç d'entendre'l al lloc on va a parar és un mag de tercera que es diu Rincewind, que només pensa en ell. El bruixot, que només coneix un encanteri, però no l'ha pronunciat mai, veurà en Duesflors la seva gallina dels ous d'or, però des d'aquell moment els seus destins restaran lligats. Mal negoci, ja que Rincewind és la persona amb més mala sort de tot el Disc!

El llibre consta de quatre històries en principi independents, però consecutives en el temps i amb uns protagonistes comuns. Està ambientat en un món fantàstic on impera la màgia, però que és totalment surrealista i delirant. És, en realitat, un llibre humorístic en el camp de la literatura fantàstica. És el primer d'una llarga llista de volums dedicats a 'Mundodisco' que ha escrit aquest autor. És fàcil de llegir i entretingut, encara que no és estrany que se te'n vagi una mica el cap amb una trama tan estrafolària.

He de dir que he gaudit... a estones. Té punts molt bons que m'han fet riure, tant per les situacions surrealistes que exposa com per bromes puntuals ben trobades. Però també té estones que m'han fet desconnectar per manca d'interès. És un llibre per passar l'estona i no pensar massa, que es gaudeix especialment si ets fan de la literatura fantàstica (que no és del tot el meu cas). Un de tant en tant penso que pot estar bé com a pont entre llibres de més entitat.

Puntuació: @@