De vegades, el caçador de llibres també falla. Ahir em vaig deixar caure a la 29a edició de la setmana del llibre en català, mogut pel bon record de l'any passat. Esperava trobar-me una immensa col·lecció de llibres dels quals només n'has de mirar l'autor i el nom, ja que l'idioma et ve per defecte. És tal plaer no haver-se de preocupar per això. Però ja al blog de la Jo mateixa, on me'n vaig assabentar, ja em va pujat la mosca rere l'orella. L'any passat, allà al Parc de la Ciutadella, hi havia una gran carpa on podies passar-t'hi hores triant i remenant. Recordo haver-hi passat molta estona, i gaudir-ne molt. Vaig buscar llibres que no em sonés haver vist en català a les llibreries, d'alguns d'ells ja n'he fet ressenya aquest any. Aquest cop, però, està muntat a base de paradetes de fusta, separades per llibreries, les típiques de Barcelona (Catalònia, Laie, La central...). Pots entrar-hi i passar darrere el mostrador, però estàs a la vista de tothom, és com incòmode. Estèticament és molt més maco passejar-s'hi aquest any, però de manera pràctica, jo em vaig estressar de seguida. No sabia on, ni com buscar, i no em vaig inspirar gens per comprar. Manies que té un, m'agrada que em deixin tranquil mentre miro llibres. De totes maneres, no deixeu de fer-hi un cop d'ull, serà allà fins el dia 18 d'aquest mes.

Així que, aquest cop, el caçador de llibres va tornar al seu cau, capcot i amb la cua entre cames, sense cap trofeu per a la seva col·lecció. I això és un problema. Els fracassos l'assedeguen encara més...