Autor: John Verdon
Editorial, any: Proa, 2010
Títol original, idioma, any: Think of a number, anglès, 2010
Traductores: Esther Roig i Mercè Santaulària
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 414

Quan ets una estrella del departament de policia de Nova York sembla que no et deixen retirar. En David Gurney té un historial magnífic de detencions d'assassins, però ha decidit jubilar-se per tranquil·litat de la seva esposa Madeleine. Sembla que l'admirat inspector es condemna ell mateix a l'ostracisme, però les coses canviaran quan un antic company de facultat contacta amb ell. Mark Mellery és actualment un gurú per gent adinerada i no li va malament, però ha començat a rebre estranyes cartes d'algú que sembla conèixer-lo molt i molt bé, fins el punt d'endevinar els seus pensaments. Esperonat pel misteri d'unes amenaces que no saben ni tan sols si ho són, en Gurney s'embolicarà en una història les conseqüències de la qual encara no es pot imaginar. A la Madeleine no li farà gens de gràcia això...

El llibre consta de tres parts de mida desigual. La primera és només una presentació dels fets i té una mica massa de palla, però els misteris comencen a atrapar des del principi. A partir de la segona part la lectura és molt més enganxosa i absorbent. No es pot dir que el ritme de la història sigui alt, però les descripcions del procés deductiu al llarg de la investigació i la descripció de les pautes d'actuació d'aquesta mena de criminals m'ha resultat molt interessant. Els fets són del tot inversemblants i enrevessats, és clar, però ajuden a fer la història molt més intrigant. L'interès que desperta va de menys a més.

Li poso bona puntuació perquè m'ha acabat enganxant moltíssim i he gaudit molt de la lectura. El meu ritme també ha anat en augment, com la intensitat del llibre, fins a deixar-me un bon sabor de boca. Tot i així, entre tanta fantasmada, crec haver detectat algun(s) error(s) en l'argument, que em quedaré per mi. I per un cop, dir que la palla del principi està mínimament justificada. Mínimament, i que no serveixi de precedent. Un bon llibre pels amants de la intriga i dels misteris aparentment irresolubles.

Puntuació: @@@@