Autor: Terry Pratchett
Editorial, any: Debols!llo, 2011
Títol original, idioma, any: The Light Fantastic, anglès, 1986
Traductora: Cristina Macía
Gènere: Humor 
Número de pàgines: 277

Com tantes altres vegades, el fracassat mag Rincewind és a punt de morir, però aquest cop la seva desaparició faria també que l'encanteri que porta al cap es perdés, i això no ho poden permetre els altres set encanteris que formen part de l'Octà, el llibre de màgia més poderós de tots. Per evitar-ho prenen la determinació de refer tota la realitat coneguda, una cosa senzilleta. Mentrestant, els mags més importants reben la notícia de mans de la mateixa Mort que el Disc del món s'encamina cap a una col·lisió fatal contra una estrella vermella gegant. L'única manera d'evitar-ho és pronunciar els vuit encanteris consecutivament, però és clar, un d'ells està guardat al cap del pitjor alumne de la Universitat Invisible, i cap d'ells no sap on para en Rincewind. La seva recerca, no del tot benintencionada, dona lloc a l'inici d'aquesta aventura que viurà el bruixot en companyia dels seus inseparables companys de camí.

Segona entrega de la nissaga de 'Mundodisco'. Aquest cop no trobem històries separades, sinó una de sola amb un argument prou elaborat, per bé que formalment el llibre es basa en el mateix humor irònic i trapella, en les situacions absurdes i delirants per parodiar les novel·les fantàstiques. No hi ha capítols, com a molt separa escenes, tot i que hi ha constants salts de personatges i escenaris. La lectura és fluïda i fàcil, no m'ha costat tant de seguir com 'El color de la magia'.

Aquest em sembla un bon exemple per demostrar que la lectura depèn molt de l'estat d'ànim i de la predisposició amb la que agafes un llibre. Puc dir que n'he gaudit força més que de l'altre que vaig llegir de l'autor, tot i que no deixa d'utilitzar fórmules molt similars. M'ha fet riure en situacions concretes i malgrat tota la trama es descriu de manera absurda, he trobat que darrere hi ha un argument acceptable, un objectiu. Aquest segon llibre és la porta a que continuï llegint aquest autor, això sí, deixant un temps prudencial entre llibre i llibre.

Puntuació: @@@