Autor: Agustí Vehí
Editorial, any: Alrevés, 2012
Gènere: Narrativa 
Número de pàgines: 159

Les autoritats de la bonica població de Vilaclara, a l'Alt Empordà, no tenen massa clar com funciona el torn de nit de la Guardia Urbana local, de manera que demanen l'elaboració d'un informe al respecte. Tenim el caporal Palomares 'Palomu', els veterans Anicet Olivares 'Nicetu' i Marcel·lí Rovira, i els novells Oriol Pérez i Jennifer Dacosta. Què ho fa que cada dia els agents del torn de dia hagin de passar uns desconcertants informes sobre fets que han succeït la nit abans? Què hi té a veure el torn de nit en tot això? Amb aquest plantejament descobrirem el dia a dia d'una comissaria de poble i els costums poc ortodoxos dels membres de l'equip nocturn que, depenent de com, són encara més perillosos que els malfactors que persegueixen. Ja se sap que a les nits pot passar de tot.

Tot i estar inclòs en una col·lecció de novel·la negra, em nego a classificar el llibre en aquest gènere. Els fets giren al voltant de la policia, però és més aviat un compendi de situacions que tenen més de còmiques que de criminals. Al llarg d'una setmana es narren els incidents amb els que s'han d'anar enfrontant els membres de l'equip i com repercuteix això en el torn de dia i en les nits posteriors. No hi ha res d'investigació, però sí un bon reflex del que serien els policies de tota la vida, amb ni gota de glamur.

M'ha fet riure en alguna ocasió però no ha aconseguit atrapar-me. És més, per com n'és de curt, se m'ha ennuegat una mica i he trigat més del compte a acabar-lo. També he de dir que pel meu gust va millorant i a la part final, ja ficat en la història, es gaudeix una mica més. No he trobat que fos res especial, però té certa gràcia i tampoc és per desrecomanar-lo, depèn una mica dels gustos de cadascú i de l'interès que li generi el tema.

Puntuació: @@
Descobert al blog de la Jomateixa.