Autor: John Grisham
Editorial, any: Debols!llo, 2010
Títol original, idioma, any: The Rainmaker, anglès,1995
Traductor: Enric Tremps
Gènere: Intriga 
Número de pàgines: 654
Llegit en: Espanyol

El camí d'un estudiant de dret americà està força marcat. Un cop acabada la carrera, ha de trobar feina en algun bufet, fer moltíssimes hores, i mesos després aprovar l'examen de col·legiatura per poder exercir. En aquest punt es troba Rudy Baylor, un jove que ha hagut de treballar per pagar-se la carrera ja que no tenia el suport dels seus pares, ni tampoc els recursos. Difereix molt de la sort que corren altres companys de promoció. Però està a punt de llicenciar-se i la cosa no pinta malament, descomptant una ruptura sentimental recent. Com a part de l'assignatura de dret de la gent gran en Rudy fa pràctiques sobre el terreny i assessora una parella amb un fill que té leucèmia, l'asseguradora del qual no vol pagar el tractament. Aquest cas començarà a portar cua i capgirarà la vida del jove advocat. Quan ja ho tenia tot a tocar, patirà un descens momentani als inferns. Però la seva voluntat és de ferro, i treballarà per sortir del mal pas i resoldre un cas que a priori es presenta molt i molt difícil.

A banda del cas principal que narra el llibre, hi ha altres trames que es van barrejant, relacionades amb les dificultats del jove advocat, amb la seva vida personal, i en menor mesura, amb altres casos. No és difícil de seguir, però potser és innecessàriament massa llarg. L'estil Grisham és àgil i té punts divertits fins i tot, cosa meritòria quan es parla d'advocats. En aquest cas el jutjat sí que té un paper important en la història, i és una part que personalment m'agrada molt: la batalla de la dialèctica. Amb tot, es pot dir que és força inversemblant, però és una impressió personal i no vull revelar res de l'argument.

Ho he passat bé llegint-lo, potser és dels que més m'ha agradat de l'autor, encara que el final no li fa justícia, la manera de resoldre un llibre d'aquesta envergadura et deixa una mica amb cara de ximple. No és que l'espatlli, però es podia esperar més i m'ha fet baixar un pèl la valoració. És un llibre i un autor recomanables per aquells que gaudeixen de les històries d'advocats, i no deixa de ser un best seller, així que és força apte per passar una bona estona de lectura.

Puntuació: @@@ i mitja