Autor: Maurici Capdet Mateu
Editorial, any: Autoeditat en format electrònic, 2013
Gènere: Relats 
Número de pàgines: 87
Llegit en: Català

Un llibre amb aquest títol no enganya a ningú, sabem perfectament què hi trobarem. Amb aquest homenatge al '9 contes' de Salinger, en Maurici Capdet fa un repàs dels seus relats que han estat premiats o publicats en diversos reculls conjunts. Des de la diferent perspectiva d'un pare i un fill davant un fet terrible, fins a un editor que llegeix un esborrany d'un llibre que narra una història que li sona molt, passant per la Mort posant a prova dos soldats en trinxeres oposades, i així fins a 18 històries realistes, quotidianes, i algunes de més imaginatives i de ficció. Si heu llegit algun cop el seu blog, ja coneixeu l'estil d'en Maurici, i és el que ens trobem també en aquest recull, on els relats estan molt ben treballats i polits. N'hi ha per tots els gustos.

L'extensió dels contes és variable, però tots entrarien en la categoria de narració curta, pel número de pàgines ja es pot veure que no poden ser massa llargs. Això fa que passin bé i siguin fàcils de llegir, sense palla innecessària. Personalment he trobat que alguns són més inspirats que d'altres, però tots mantenen un bon nivell i estan notablement ben escrits. Generalment els relats no m'acaben de fer el pes, però en aquest cas, potser per l'escriptura tan planera de l'autor, m'han entrat molt bé i alguns els he trobat molt bons. Com es pot veure per la foto, aquesta ha estat la meva estrena amb l'ebook, i trobo que per començar he fet una bona tria.

Pel format dels contes i per la brevetat de l'obra, és un recull que recomano. Ideal per llegir un conte cada dia, però com sabeu, jo sóc un cafre i no segueixo mai els meus consells. M'ha agradat llegir-lo i penso que val la pena donar una oportunitat a en Maurici, que per la qualitat que desprèn i la correcció amb la llengua, no m'atreviria a qualificar d'escriptor novell precisament. Si hi esteu interessats, no hi ha res més fàcil, ja que l'autor ofereix la seva obra a canvi d'una donació del tipus que sigui a una ONG, aneu al seu blog que ho explica millor. Una petita donació per una bona estona de lectura, és un bon tracte.

Puntuació: @@@