El caçador de llibres no deixa passar mai l'oportunitat de trobar una bona presa. No sempre que surt a caçar torna a casa ben proveït, per això es tracta de minimitzar els fracassos i trobar un ambient que li faciliti la tasca. Fa uns dies va sentir a parlar d'una nova llibreria a Barcelona al Coses de la vida i no va voler deixar escapar l'oportunitat. La llibreria en qüestió es diu Re-read i està al carrer Rosselló prop de l'Hospital Clínic.

Aparentment, és una llibreria petiteta amb els llibres separats per categories, com qualsevol altra. La seva peculiaritat és que són llibres de segona mà en bon estat. La Re-read els comprar a un preu molt baix, però ja és més del que obtens si et desfàs dels llibres de qualsevol manera, i els revèn a uns preus inversemblants per cap altra llibreria:

1 llibre: 3€
2 llibres: 5€
5 llibres: 10 €

El caçador tenia l'objectiu ben clar, un bitllet de 10€ amb la paraula Re-read escrita, no se li acudia cap altre desenllaç per la visita. I no va haver-hi sorpreses, li va costar una mica decidir-se, però va tornar a casa amb la panxa ben plena, aquí teniu la prova:


La filosofia del lloc és genial, donar sortida a aquests llibres que només acumulen pols a les estanteries de les cases perquè puguin tornar a ser llegits. Els preus són realment a l'abast de tothom, no hi ha excusa. I per acabar, dos detalls que a mi personalment em roben el cor. Només entrar em vaig adonar que les estanteries de la Re-read són heretades de la desapareguda llibreria Catalònia, la meva estimada Catalònia. I el segon, allà entren llibres i surten llibres, sempre trobaràs llibres diferents, en funció de les entrades i sortides, i això afegeix un element de sorpresa que trobo molt estimulant. Un veritable descobriment, un somni fet realitat.

PS: us ho he explicat, però no hi aneu, ni s'us acudeixi! Si algú em pren un llibre que podria comprar, el caçador traurà les dents de veritat!