Autor: Robin Cook
Editorial, any: Debols!llo, 2012
Títol original, idioma, any: Intervention, 2009
Traductor: Eduardo G. Murillo
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 398Traductor: Eduardo G. Murillo
Gènere: Intriga
Llegit en: Espanyol
Els pitjors temors d'en Jack Stampleton es fan realitat. Mai no deixarà de culpar-se de l'accident que li va fer perdre dona i filles en el passat, i quan per fi refà la seva vida i tot sembla funcionar, al seu fill recent nascut li diagnostiquen un neuroblastoma del pitjor tipus, les possibilitats que se'n surti són poques. La Laurie i ell es plantegen qualsevol sortida per tal de curar el nen, i fins i tot els passa pel cap la medicina alternativa. Metge de formació, en Jack es posa les mans al cap amb la bogeria que suposen els tractaments alternatius i comença una croada contra l'homeopatia, la quiropràctica i d'altres tractaments que ell considera perillosos i sense fonament. L'objectiu principal, però és mantenir el cap ocupat i no pensar en la seva desgràcia familiar. En els mateixos moments però al Caire, un reputat arquitecte rep un còdex molt antic amb una informació que pot fer trontollar tota la fe cristiana si és autèntica. De quina manera es connectaran la croada d'en Jack amb la descoberta d'en Shawn Daughtry?
Robin Cook torna a fer servir el seu personatge més famós i tot el seu entorn per construir una història atípica, ja que se sol centrar en la medicina i el món dels hospitals, però no del tot inèdita per ell. El tema principal del llibre és la troballa arqueològica, i algunes de les seves obres antigues ja tocaven temes d'aquests. El problema és que durant la primera meitat els dos escenaris semblen tenir la mateixa importància i et preguntes com els lligarà, però després la croada anti-medicina alternativa queda aturada en sec, sembla com si l'autor hagués volgut colar tots els seus prejudicis i el seu rebuig cap a aquestes teràpies, i un cop fet, ja no té res més a dir. El problema és que a mi m'interessava molt més aquesta part, que fa molt més per ell. Sobre la seva manera d'escriure, no és un bon escriptor, els diàlegs són molt inversemblants i els aprofita sovint per introduir explicacions de molts temes. Sempre he dit que d'ell m'agraden les temàtiques i el misteri, però no la forma.
Pintava molt bé al principi i m'hi vaig enganxar força, un inici digne del millor Cook, però no s'entén donar tanta importància a un tema que queda tallat a la meitat, i que vagament s'esmenta al final. Pel que fa a l'argument central, crec que li ve una mica gran i el resol una mica amb pinces. Tot i així, per mi ha mantingut força l'interès, m'ha decebut menys del que pot semblar, però no puc dir que sigui un bon llibre, molt interessant en el tema que tracta, però massa gran per resoldre'l amb una novel·leta qualsevol. Llàstima. Té sort aquest home que el seguiré llegint de totes maneres.
Puntuació: @@
8 Comentaris
Ai, XeXu!! Aquest autor fa mil anys que et vaig dir que en llegiria algun llibre i encara no ho he fet! Doncs res... d'aquest any no passa. Paraula de "lectora"... ;-))
ResponEliminaUn còdex que pot fer trontollar la fe cristiana? hehehe... impossible :-P
D'això... ehem... mmm... com es deia aquell que ja t'he preguntat sis o set vegades? El que em vas recomanar... És per apuntar-lo definitivament a la llista de bibilioteca ;-)
Uaala Xexu, això si que és una ressenya amb precisió quirúrgica.
ResponEliminaM'agrada molt veure com no et tremola el pols alhora de posar pel núvols alguns aspectes de la novel·la o de deixar pel terra d'altres.
Felicitats, per la ressenya.
Hi ha zombis? Hi ha dracs? Hi ha dracs zombis? Res d'això, no? Doncs passo...
ResponEliminaAra fa temps que no en llegeixo cap d'en Robin Cook. Fa bona pinta, però és cert de vegades hi ha llibres que te'n duus alguna que altra decepció. Comencen molt bé el principi i llavors no saben com continuar-l'ho i ho maten de seguida.
ResponEliminaDe totes maneres me l'apunto^-^.
Un llibre poc engrescador, sens dubte, que fins i tot m'ha decebut una mica a mi. Per això moltes gràcies als valents que heu comentat la ressenya aquest cop.
ResponEliminaAssumpta, ja saps que s'inventen moltes coses, però en aquest cas és un còdex que tira per terra una de les creences més aferrades de l'Església, i per això, que surti a la llum, pot portar molts problemes de fe. La veritat és que no recordo quin llibre et vaig recomanar... s'haurà de buscar a l'anterior ressenya que vaig fer de l'autor, probablement estigui allà.
J. Policarp, miro de fer-ho sempre, alguns aspectes positius ja són coneguts, i potser el més difícil és saber dir què li falla a una obra per no obtenir les 5@, això és el que intento fer.
Pons, tu ho has dit, no hi ha res interessant, doncs no val la pena.
Maria, no és dels seus millors, això t'ho puc assegurar perquè n'he llegit molts. Això sí, comença molt interessant, aquest és el problema, que penso que la segona meitat del llibre ja no està a l'alçada del que prometia al principi. Una llàstima. Potser faries bé de deixar-lo passar i agafar-ne algun altre d'ell per reprendre la seva lectura.
Què dius "anterior ressenya"? Si com a mínim fa quatre anys que me'n vas parlar, que vas dir que a casa els teus pares teníeu aquests llibres i de l'Agatha i que el teu germà es llegia els de l'Agatha i tu els d'en Cook... :-)
EliminaPerò és igual, si no ho recordes, em podries fer una recomanació ARA, no? No siguis ranci, home!! :-P
Ui ui que et falla la memòria Assumpta... Els autors que teníem separats a casa eren Grisham i Cook. Mon germà llegint Agatha Christie? No crec. Era un altre que t'agradava a tu, però no la teva dama.
ResponEliminaHe comprovat que, com et deia, en l'anterior ressenya d'aquest autor (en el blog només n'hi ha dues, però jo n'he llegit 17 llibres, si no em vaig descomptar) va ser on et vaig recomanar uns quants títols. Com has estat tan mandrosa com jo de no mirar-ho, no ho has vist. En aquell post et vaig recomanar 'Tratamiento Letal' o 'Ceguera asesina' dels quals en guardo bon record i són típics d'ell, no sé què en pensaria si els rellegís. 'Contagio' és una de les seves obres més famoses, també està bé. I dels posteriors al seu gran boom, em quedo amb 'Vector' o 'Toxina'. Tots són llibres d'intriga amb la medicina de fons, empreses que fan pràctiques poc nobles, mútues que s'aprofiten dels seus associats, epidèmies que no se sap d'on surten, etc. També s'hi barreja la màfia, una mica de bandes dels carrers de NY i de vegades l'arqueologia, però no en aquests que et dic ara.
També et comentava que té un protagonista principal que surt a moltes obres, en Jack Stapleton que també surt a 'Intervención', i tot el seu entorn, dona, amics, companys de feina. Però no surt en tots els llibres, alguns són independents. Si no vaig errat, 'Vector' i 'Toxina' ho són. De totes maneres, comencis per on comencis, sempre et posa en situació perquè no et perdis amb tot el que ja ha passat als protagonistes en el passat.
Apa, no et queixaràs d'informació, i a veure si et decideixes a provar!
Ostres, després d'una info tan extensa, et garenteixo que ho provaré! Moltes gràcies!!! :-))
Elimina