Autor: Terry Pratchett
Editorial, any: Plaza & Janés, 1998
Títol original, idioma, any: Mort, anglès, 1987
Traductora: Cristina Macía
Gènere: Humor 
Número de pàgines: 318

A les 'Montañas del Carnero', abunden els viticultors de raïm reanual, que s'ha de plantar sens falta 12 mesos després de la seva pròpia recol·lecció. Els pagesos dedicats a aquestes pràctiques solen ser corpulents i seriosos, per això, en Mortimer, que és malgirbat i no té cap talent per l'horticultura, és la vergonya de la seva família. El seu pare decideix portar-lo a una fira d'aprenents perquè algú li ensenyi un ofici, però ningú sembla interessat en el pobre Mort. Quan ja s'acaba la jornada, un estrany personatge ve per emportar-se el noi. No ho saben encara, però es tracta de la Mort en persona, o en esquelet, que ha decidit agafar un aprenent per ensenyar-li el seu ofici, el de portar les ànimes a l'altre món. La Mort vol agafar-se un temps per ella i delegar en el jove Mortimer les seves obligacions, però la seva tasca resultarà gens fàcil pel pobre vilatà.

La primera paraula que se't passa pel cap en llegir Pratchett és poca-solta. Però això no vol dir que els seus llibres no tinguin un argument darrere i una certa coherència en els esdeveniments, per bé que farcits de bestieses i situacions delirants. El llibre no té separacions de principi a fi, escrit d'una sola tirada, encara que hi ha nombrosos salts d'escenari i personatges, confesso que m'he perdut una mica, però pot ser per dèficit d'atenció. En aquesta entrega, la quarta per ordre cronològic, hi fan aparicions puntuals alguns personatges de llibres anteriors, i té la seva gràcia.

He de dir que no he aconseguit concentrar-me en la trama i que per això crec que m'he perdut algunes coses. Al principi em va fer riure en diverses ocasions i pintava bé, però no ha tingut continuïtat i la resta l'he trobat més ensopit. La història no està malament, però, està prou ben trobada. Un autor per llegir de tant en tant, però per prendre's més seriosament del que he fet fins ara, tot i que l'objectiu sigui riure una estona.

Puntuació: @@