Autor: Graham Greene
Editorial, any: Edicions 62, 1984
Títol original, idioma, any: The Ministry of Fear, anglès, 1943
Traductor: Ramon Folch i Camarasa
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 254
Llegit en: Català

Poc s'ho pensa Arthur Rowe que el pastís que acaba de guanyar en una rifa conté un missatge secret que no anava destinat a ell. Ens trobem a Londres, durant la Segona Guerra Mundial i contínuament hi ha bombardejos per part dels alemanys. El fet de conservar el pastís introduirà Rowe en una xarxa d'espionatge per detectar infiltrats nazis, però no resultarà fàcil saber qui és amic o enemic. A més, Rowe té un passat turbulent, va matar la seva dona i es considera un assassí, però els motius d'aquesta mort no queden clars. Els fets es precipiten i la bola es fa gran, el nostre protagonista no té més remei que deixar-se endur pels esdeveniments i per una sèrie de personatges que semblen saber què fan, sap que forma part d'un tot molt gran, encara que se li escapi gran part de la informació. I el destí encara li té guardada una mala passada, just quan començava a comprendre coses... 

Llibre antic i enrevessat, en el que és més important el que es calla que no pas el que es diu, s'insinua molt, però s'explica amb comptagotes. És complicat de seguir perquè la història no és fàcil i tinc la impressió que salta d'una banda a una altra sense massa explicacions. Tot s'ha de dir que no ha aconseguit atrapar-me en cap moment, no és una lectura fluïda, i el fet de no concentrar-me crec que m'ha fet perdre coses, com a mínim les connexions.

En destacaria l'argument, el personatge d'Arthur Rowe està envoltat de misteri i la seva evolució és interessant. Per la resta, poca cosa en puc dir, no m'ha enganxat, però crec que és culpa meva i no del llibre, no m'hi he pogut ficar i treure-li suc, i per això l'he llegit a batzegades, sense interès i se m'ha fet etern. No li faig justícia, penso que es mereixeria una lectura més acurada, però ara mateix no m'ha entrat gens ni mica.

Puntuació: @ (segurament mereix més puntuació, valoració injusta en aquest cas)