Avui el Llibres està d'aniversari, ja porto 4 anys donant la tabarra amb les meves ressenyes! Estic molt content de seguir amb aquest petit projecte que em té molt enganxat. Ja he fet més de 200 ressenyes, que es diu aviat! Moltíssimes gràcies a tots els que passeu per aquí i comenteu els llibres que llegeixo, tot un plaer!
Per celebrar-ho, us presento una llista que fa temps que em rondava pel cap fer, la dels autors dels quals he llegit més llibres a la meva vida. Com que ho he anat endarrerint, en Deric va tenir la mateixa idea i ens va ensenyar la seva llista fa un temps. Davant la impossibilitat de saber què llegia d'infant, em limitaré a la meva faceta com a lector 'adult', des que vaig començar a llegir llibres per adults. Si només tinguéssim en compte el temps de vida d'aquest blog seria molt fàcil, n'hi hauria prou amb consultar la llista d'escriptors de la barra lateral i veure quantes ressenyes acumulen, però si vaig una mica més enrere trobo unes quantes sorpreses.
I la primera sorpresa és que l'escriptor més llegit per mi passa desapercebut a la barra lateral, es tracta d'en Robin Cook, amb 20 títols, si no és que m'he descomptat, però en tot cas, si no són 20, en són més.
Tothom que em conegui pensaria que Murakami és el primer de la llista, però no, només és el segon amb 13 llibres, això sí, la majoria ressenyats en aquest blog.
Completant el podi, un desconegut pel gran públic, Neal Stephenson, del que he llegit tres trilogies i un llibre independent, i això sumen 10 volums. Massa friki per la majoria... tothom té un passat.
En quarta posició el primer autor català i amic de la casa, Salvador Macip, amb 8 títols, que amenaça amb escalar posicions aquest any. Tots els llibres que he llegit d'ell han estat ressenyats aquí.
De la cinquena a la setena posició tenim tres clàssics en un triple empat a 7 volums, Ken Follett, Noah Gordon i Tolkien. Follett seguirà pujant, Gordon ho dubto, i Tolkien seguirà sent rellegit.
I completant el top 10, en un altre triple empat a 6 llibres llegit, Matilde Asensi (primera escriptora del rànquing), Albert Sánchez Piñol i Carlos Ruiz Zafón. D'aquests, la que té més números de quedar-se enrere és l'Asensi. Malauradament, tinc un altre Ruiz Zafón pendent i l'hauré de llegir, i Sánchez Piñol és déu, que escrigui més!
I completant el top 10, en un altre triple empat a 6 llibres llegit, Matilde Asensi (primera escriptora del rànquing), Albert Sánchez Piñol i Carlos Ruiz Zafón. D'aquests, la que té més números de quedar-se enrere és l'Asensi. Malauradament, tinc un altre Ruiz Zafón pendent i l'hauré de llegir, i Sánchez Piñol és déu, que escrigui més!
Com que aquesta llista es modificarà amb el temps, obro una pàgina que podeu consultar aquí i a la barra lateral, i que aniré actualitzant a mesura que es vagi modificant l'ordre. Moltes gràcies altre cop, i per molts anys més de ressenyes!
24 Comentaris
Primer de tot, Felicitats! Quatre anys de bloc per si sol ja són molts. Quatre anys d'un segon bloc, ja són tot un èxit. I quatre d'any d'un segon bloc amb un nivell d'activitat com el que té el Llibres ja no té nom. Moltes felicitats de nou.
ResponEliminaI ara anem als rànquings, jo només podria fer-ho des que tinc blog perquè mai m'he anotat els llibres que llegeixo. Dels tres del pòdium no n'he llegit res de cap. En Murakami no el descarto, de la resta... pinta xungo. De la resta n'he llegit de tots alguna cosa , menys Gordon, però no crec que cap arribi a ser del TOP TEN.
Anirem seguint el teu rànquing i per molt anys
De tots aquests n'he llegit alguna cosa amb tres excepcions, en Neal Stephenson (que he de confessar que no sé ni qui és), na Matilde Asensi i en Carlos Ruiz Zafón.
ResponEliminaI felicitats pels 4 anys, han passat força ràpid... senyal que el Llibres ens agrada. :-)
Ostres, 4 anys ja? Moltes felicitats! I per molts més per cert.
ResponEliminaSi que m'has sorprès que el teu primer sigui en Robin Cook. Sóc de les que es pensava que seria en Murakami.
I veus les fotos penjades i sembla gent normal. És impressionant com aquestes persones ens poden fer ballar tant el cap amb els seus personatges i les seves històries. Uns genis! Felicitats de nou i per moltes lectures més.^-^
Felicitats per l'aniversari, i que segueixi pujant el comptador d'anys!
ResponEliminaNo puc dir que coincidim massa, de fet del primer i tercer la nostra llibreria es a 0. Però si que van sortint recomanacions de les que prenc nota. Sóc tímid i no acostumo a dir gaires coses, però escolto i prenc bona nota d'algunes de les teves recomanacions
Només una dona!! Quina vergonya!!... Crec que en els propers quatre anys hauràs de fer alguna cosa per millorar això... tot i que, miro els teus propers objectius i "també" són autors masculins... Què hem de fer?
ResponEliminaJa tinc ganes de llegir-te la ressenya d'El presoner del Cel de Zafón hehe... jo no l'he llegit, però tinc curiositat per saber si t'agrada o no :-)
Ah...
i...
MOLTES FELICITATS!!! ;-)))
Ei, molt content de sortir a a questa llista amb tanta gent il·lustre! Gràcies! I moltes feliciatats per l'aniversari. Per cert, t'has fixat qeu tens tendència a llegir libres d'escriptors que porten perilla?? :)
ResponEliminaNeal Stephenson m'ha cridat l'atenció. No el conec de res però veig que és autor de cifi. Qué em recomanes per iniciar-me amb ell?
ResponElimina4 anys ja??? Si sembla que fos ahir... Com passa el temps... Moltes felicitats! A mi com a l'Ona també em crida l'atenció en Neal Stephenson perquè no em sona gens el seu nom. L'hauré de googlejar! Espero que continuïs ressenyant amb ganes.
ResponEliminaEstà clar que no he llegit res d'en Robin Hood, vull dir Hook xD
ResponEliminaD'en Murakami, el Tòquio blues que m'esperava un pastelón i no ho era. I del 1Q84 que se'm va fer llarguíssim. Total, que ja veus que no llegiré més Murakami en molt molt de temps.
Estava clar que el primer comentarista (i potser únic) en dir que havia llegit el Stephenson havia de ser jo. Només he llegit un del Stephenson, el Manual il·lustrat per jovenetes. L'has llegit? Es deixa llegir, però el cyberpunk no m'agrada gaire. Només et diré que vaig intentar el seu famós snow crash (aquest segur que l'has llegit) i no vaig poder arribar a passar del primer terç.
Follett i Gordon no crec que facin per mi.
De Tolkien, comptes el senyor dels anells com a un o com a tres?
Zafón no em cau bé des de que vaig llegir L’hombra del vent, ni que em torturin em llegeixo res més seu.
Per cert, felicitats! No es fan tots els dies la meitat d'anys del Pons's Blog ;
Et felicito amb una mica de retard però he estat quatre dies sense Internet (coses de viure al cu- del món... quan fa mal temps PLOF).
ResponEliminaFELICITATS!!
coincideixo amb tu amb alguns dels autors més llegits. D'en Robin Cook només n'he llegit un parell i ara m'has fet agafar ganes de repetir.
Veig que en SM ocupa molt bona posició ;D
En Murakami... no m'acaba d'entrar encara.
De la cinquena a final els he llegit tots i segur que si fes una llista en Ken Follett i Noah Gordon també serien al meu top ten.
Neal Stephenson... res, no en sabia res.
Bé. Felicitats i que ens seguim "veien" per aquí molts anys més!!
Quina ressenya més interessant! Mai se m'hauria acudit comptar els autors dels llibres que llegeixo.
ResponEliminaUn cop més, coincidim poc o res, jeje, Ruiz-Zafón dubto que el torni a llegir després de 3 llibres, Tolkien zero, Sánchez Piñol té molt poques possibilitats, Murakami cap ni una més... Però haig de dir sí a Follet.
Moltes felicitats pels quatre anys i les moltes i interessants ressenyes!!!
Moltes gràcies a tots per les vostres felicitacions, és un plaer compartir amb vosaltres les meves lectures, i en aquest cas les meves impressions sobre escriptors. No es tracta de comparar qui ha llegit més o menys, sinó de veure quins són els escriptors que més ens enganxen, i en alguns casos seran els mateixos i en d’altres diferirem molt. Hi ha pocs escriptors que llegeixi perquè són ells, independentment de les crítiques o de la temàtica del llibre. Tots en tenim algun suposo, això els dóna molt valor per nosaltres. Murakami, Macip i Sánchez Piñol són els meus exemples més clars. Seguirem parlant-ne, perquè els llibres ens encanten i s’ha de donar mèrit als autors que ens els proporcionen.
ResponEliminaMireia, és cert que dedico molt temps als meus blogs, però és que en gaudeixo molt. És un gran plaer anar deixant porcions de mi i que vosaltres les llegiu i comenteu. Com tot, no sabem mai on és la data de caducitat, però mentre tingui forces i ganes aniré fent, perquè m’agrada molt aquest format i em permet moltes coses. Gràcies per seguir-me des de fa tant temps.
De vegades sembla mentida i tot que coincidim en alguna lectura, perquè quan ens posem a fer estadístiques es veuen les diferències. Però una vida és molt llarga i dóna per llegir molt. Que no coincidim està bé, ens donem idees, encara que els escriptors de capçalera d’uns no siguin els dels altres. Ja et dic ara que del tercer de la meva llista no cal que llegeixis res. El primer fa thrillers mèdics, potser algun t’agradaria. I de Gordon podries llegir almenys ‘El metge’, és un molt bon llibre. D’altres seus no són tan bons.
McAbeu, també penso que aquests anys han passat molt ràpid. Aquest era el meu blog petit, però ara ja no em sembla que tingui tanta diferència amb el Bona Nit, que en té 7. Són talment com dos germans. El Bona Nit comença a fer preguntes incòmodes i el Llibres ara és moníssim. Ja veuràs quan arribin a l’adolescència... (encara que si faig cas del que jo mateix vaig proclamar un cop, 1 any blogaire = 6 anys humans, ja estaríem parlant en altres termes.
Anant als llibres, que és el que toca, no em sorprèn que hagis llegit gairebé de tot. Neal Stephenson es pot quedar on està. La Matilde Asensi és una bona escriptora de llibres d’aventures, he de dir que gaudi força dels seus llibres, però en un moment de la vida, no sé per què, vaig dir prou, i així em vaig quedar. Va començar una trilogia de pirates, vaig llegir el primer i estava bé, però no vaig tenir ganes de llegir el segon, i el tercer no sé si ha sortit ja. Ben mirat, potser hi tornaré en un futur, la veritat és que ho fa bé. Ja que tu no tens cap problema amb llegir, et recomanaria ‘L’últim Cató’, penso que està prou bé i crec que et faria passar una bona estona. I sobre Ruiz Zafón, el problema és que ha escrit un sol llibre a la seva (puta) vida i l’ha estat recargolant des de llavors. Aquest llibre, concretament, és ‘Marina’. Si agafes un sol llibre d’ell i el llegeixes és probable que el trobis boníssim. Si llegeixes un segon, començaràs a odiar-lo. L’Assumpta podrà confirmar les meves paraules. Així que et recomano, i a més amb entusiasme, que llegeixis ‘L’ombra del vent’, i quan diguis ‘ostres, quin llibre més guapo!’, no cometis l’error de llegir-ne un altre. Si em fas cas, ja m’ho vindràs a dir. I si necessites teràpia per no recaure, l’Assumpta i jo t’ajudarem. Encara que no sé si sóc creïble ja que tinc el seu darrer pendent de llegir i a la rampa de sortida...
maria, Murakami és l’autor de qui més llibres he ressenyat aquí, i el segon Salvador Macip. Però si miro una mica enrere, quan era més jove no llegia tanta varietat i alguns autors eren molt comuns a casa meva, Robin Cook agrada molt als meus pares i ells en tenen un munt. Repassant la llista de les seves obres m’ha sortit que n’he llegit una vintena, ja veus.
ResponEliminaTots aquests són escriptors reconeguts, no hi ha dubte, però com tants altres. Per davant de la seva feina, hi ha que són persones, unes persones amb talent, però persones al cap i a la fi. Els podem admirar, però sobretot agrair-los les bones estones que ens fan passar.
Martí, sempre ets benvingut i que no et sàpiga greu dir la teva sempre que ho trobis convenient. Compartir experiències lectores ens beneficia a tots els malalts de llibres. Pot ser que no coincidim en lectures històriques, ni tan sols en gustos, però ens fem una idea de què fan alguns escriptors, dels arguments dels llibres, i això ens decanta a llegir uns i altres. Sempre va molt bé llegir opinions sinceres i lliures sobre els llibres, en alguns casos són productes de màrqueting que no es mereixen una oportunitat, i en altres petites joies anònimes a les quals val la pena donar una empenta. Seguirem compartint, és clar que sí.
Assumpta, em sap greu dir que dubto que cap dona pugi posicions a la meva llista. Bé, mai se sap, però pel tipus de llibres que m’agrada llegir els autors solen ser homes, és difícil trobar dones que em convencin. Saps prou bé que en llegeixo, recordaràs que vaig demanar fa un temps que em recomanéssiu escriptores, però ho veig difícil. Tot i que he de dir que en escriure el post pensava que l’Asensi acabaria estancada, i potser tornaré a llegir-la algun dia, responent a en Mac he recordat que en realitat gaudia dels seus llibres d’aventures. Probablement llegeixi algun altre d’Agatha Christie, i veurem si finalment em decideixo a continuar amb Harry Potter (mandra màxima, el quart és molt llarg i atapeït per llegir-lo en anglès...), de la resta, de moment, dubto que cap altre pugi massa enters. Em sap greu.
Sobre Ruiz Zafón si vols et faig la ressenya ara i així no cal que la llegeixis en el seu moment. Un casalot antic amb un ésser misteriós i deformat que l’assentja, una noia jove i malaltissa i el seu enamorat, tot plegat en una Barcelona fosca i tètrica, amb visites esporàdiques al cementiri de llibres oblidats i... i... molt d’odi per part meva. Mira, el llegeixo perquè és el tercer de la tetrada i em van dir que explica la història de Fermin Romero de Tormes, el meu personatge preferit de ‘L’ombra del vent’. És probable que agafi una úlcera, i que durant la seva lectura estigui esquerp i irritable. Ja aviso per si de cas.
Salvador, no crec que la Matilde Asensi es prengués bé el teu comentari... però sí, això de portar perilla fa com d’escriptor, no? Va, que tens molts números de pujar al podi aquest mateix any, no tinc previst llegir res més de Neal Stephenson en una bona temporada... o mai més...
Ona, Neal Stephenson és un bon autor de ciència ficció, però no només d’això. En realitat només he llegit un sol llibre independent seu, ‘La era del diamante’, que està prou bé. Però la seva gran obra és ‘Criptonomicon’. Això és una saga immensa que no sé si ja ha superat els 12 llibres. I com no pot ser d’una altra manera, va per trilogies. La primera, la del ‘Criptonomicon’ pròpiament dita és ‘actual’. En ella et presenta tres escenaris diferents, en Waterhouse, un avantpassat d’aquest, i en Shaftoe. Continua al comentari de baix
El llibre no és de SiFi, és de criptografia i d’altes tecnologies. Però després de la primera trilogia, fa un salt al passat per parlar-te d’avantpassats d’aquests personatges i perquè entenguis com han arribat fins aquí. Això els posa en èpoques històriques i a barrejar-se amb personatges reals de la història. És una obra molt ben feta, molt documentada, però són conceptes avançats, drogues dures. Durant una època me’ls empassava, però ara no em ve massa de gust. Sempre recomano llegir els tres de la trilogia Criptonomicon, penso que val la pena si t’agrada el gènere. Després, ja depèn de cadascú. Penso que per continuar s’ha de ser molt friki de la història. Insisteixo, són obres molt ben fetes, però no són fàcils ni lleugeres. Jo no sé si hi tornaré més, ara em tocaria la quarta trilogia (després de Criptonomicon, Azogue i La confusión), i no sé si m’hi atreveixo. No són llibres curtets precisament.
ResponEliminaMyself, això és que fa massa temps que em seguiu, els anys van passant i seguim aquí, i per molt temps que seguirem, espero. Busca coses del Neal Stephenson si vols, però a l’Ona ja li he explicat una mica la meva experiència amb ell, si t’interessa pots llegir el que li he respost a ella.
Pons, no esperava menys de tu! Si algú havia pogut llegir Neal Stephenson eres tu, és clar. He llegit ‘La era del diamante’, que és aquest manual del que parles i em va agradar prou. ‘Snowcrash’, sorprenentment no l’he llegit perquè no el trobava enlloc, i enlloc vull dir que no em deixo caure per allà a Arc de Triomf a comprar llibres frikis. El tinc pendent, però com ja vaig dient, no sé jo si acabaré llegint res més d’aquest home. A banda d’aquest que compartim, he llegit 9 llibres que són tres trilogies d’una saga que de moment en té 12. Jo diria que el seu llibre més famós és ‘Criptonomicon’, la primera trilogia d’aquesta saga, que et recomano. Almenys intenta-ho amb el primer llibre, va de criptologia, de noves tecnologies, però és molt més que això, un llibre friki friki. Les següents trilogies ja són una altra cosa, fan un salt al barroc per explicar-nos coses dels avantpassats dels personatges de ‘Criptonomicon’, i déu n’hi do com s’embolica.
De la resta d’escriptors veig que tampoc no coincidim gaire. ‘El senyor dels Anells’ el compro com a tres llibres, encara que sigui una sola història, però no deixa de ser una trilogia, no? A banda d’aquest, ‘Silmaríl•lion’, ‘El Hobbit’, ‘Els fills d’Hurin’ i un llibret que tenia dues històries: ‘La fulla d’en Niggle’ i ‘El ferrer de Wootton Major’. A tu també et cau malament Ruiz Zafón? Em sembla que a tots, però ja veus que jo he llegit tots els seus llibres i sóc tan burro que ja tinc un setè a la rampa de sortida. A sobre de la ràbia que em fa, pujarà posicions el tio. I no, Gordon i Follett no fan massa per tu, no he vist mai cap zombi en els seus llibres.
Jomateixa, mai és tard, i agraeixo les felicitacions. Probablement dels que passen per aquí siguis amb qui tinc més coincidències, encara que no podem coincidir en tots, és clar. De la majoria tornaré a llegir alguna cosa gairebé segur, fins i tot dels que tenia més oblidats, tant mirar-los per aquí m’han vingut ganes de tornar a llegir-los. Si estan en el meu top serà perquè en el seu moment em van enganxar, oi? Veurem com evoluciona la classificació, i a veure quines són les noves incorporacions, mai se sap!
Botika, no dónes gaires possibilitats als meus preferits! Bé, no tenim per què coincidir en gustos. Amb el Ruiz Zafón jo tornaré a caure, perquè sóc una mica carallot. Però de veritat no ho vols intentar amb Sánchez Piñol? Bé, no sé si ho has intentat ja, però a mi m’agrada molt. Cosa que, naturalment, entenc que a tu et tiri d’esquena, vistos els precedents...
Potser li doni una oportunitat a "Victus", veient com tothom en parla. Però és que "La pell freda" em va deixar tan mal record... ;)
EliminaGràcies per la recomanació i per la opinió sobre la saga, m'ho miraré. A mi m'encanta la història i potser sí que em fa el pes. :)
EliminaEt faré cas, una vegada més, i m'apunto "L'ombra del vent" per llegir-lo ben aviat. T'he de dir que també m'han vingut ganes de llegir "Marina" ja que el defineixes com EL llibre d'en Ruíz Zafón però després de l'avís no sé si m'hi atreviré.
ResponEliminaMac, un consell... llegeix PRIMER Marina, si us plau... i, després, l'Ombra del Vent :-)
EliminaA veure si els "recomanadors" us poseu d'acord!! :-DD
EliminaÉs broma, m'agrada que em doneu la vostra opinió. Una mica com em va passar amb Sánchez Piñol, en Ruíz Zafón era un d'aquells autors que hauria d'haver llegit però que, per una cosa o per altra, no ho havia fet mai. Ara ja m'heu convençut i caurà segur, quan acabi el Pla que ara tinc (tenim, Assumpta) entre mans llegiré seguits aquests dos llibres i, si en Xexu no hi tés res en contra ;-D, en l'ordre que em recomana l'Assumpta.
Nota aclaridora: Quan dic que l'Assumpta i jo tenim un pla entre mans, em refereixo a que estem compartint la lectura d'un llibre de Josep Pla... no a que estiguem conspirant! ;-D
EliminaPer una vegada, i que no serveixi de precedent, fes cas a l'Assumpta. Em sap greu perquè si llegeixes Marina primer segurament l'Ombra del Vent no et farà tanta gràcia. Va ser el primer llibre que vaig llegir d'ell i em va encantar, Marina el vaig llegir més endavant i ja li tenia mania, però segurament l'Assumpta podrà corroborar que Marina és el llibre tipus, i que al voltant d'aquest giren tots els altres. Ja et dic, tot i presentar un ambient irreal, quan llegeixes un llibre seu penses que és molt xulo. Quan veus que sempre fa el mateix, clavat, li agafes mania. Ja ens explicaràs què tal, desitjo que tot això que et diem no funcioni amb tu i que els dos t'agradin molt, fins i tot tinguis ganes de continuar llegint-lo.
EliminaAh, parlaves d'un llibre de Pla? Doncs quina desil·lusió. Jo pensava que teníeu un Pla, així amb majúscules, per dominar el món, i la cosa començava a interessar-me.
Encara que amb força retard... moltes felicitats!!!! quatre anys!!! caram, com passa el temps.
ResponEliminaSaps en què m'he fixat? en les fotos.... molts autors no els tenia fitxats... no sé xq xò mai em miro com és l'autor. En Zafon fa moooolta ràbia. No puc amb ell, i de retruc, tampoc amb els seus llibres.
ehem.... la segona part del comentari és contradictòria amb la primera!! hahaha
EliminaFelicitats amb un munt de pàgines de retard!! M'ha fet gràcia el que has dit de Sànchez Piñol, me n'he llegit 3 i els tres molt bons (em falta els dels dictadors africans, em sembla), un crack.
ResponElimina