Sempre vaig amb molta cura a l'hora de recomanar llibres, així que ara que s'acosta Sant Jordi no vull fer el típic post dient què estaria bé llegir o què no. Hi ha molta oferta interessant, però fins que no l'hagi llegit jo mateix no m'apunto a cap cavall guanyador.

Per contra, sí que tinc ganes de recomanar 'cases de llibres'. No és ben bé una recomanació de Sant Jordi, perquè aquest dia s'estila voltar i caçar signatures, però potser interessarà a aquells que gaudeixen comprant i consumint llibres tot l'any. Entendreu que em moc per Barcelona, si no sou de la ciutat però hi veniu algun dia, així ja sabeu on podeu anar a petar si teniu una urgència literària.

Per començar vull parlar de dues llibreries força noves, una d'elles acabada de sortir del forn. La primera és La Impossible,  al carrer Provença 232. Podria dir que ara és la meva llibreria de referència, la porta gent jove que et fa sentir com a casa i compta amb una amplíssima oferta en català i un petit fons selecte en altres llengües. Si no és que hi vaig expressament, miro de no passar-hi a prop, és un perill. L'altra llibreria que vull destacar és la Llibreria Calders, al Passatge Pere Calders 9. Acaba d'obrir les seves portes i només hi he anat un cop, però de seguida vaig saber que no seria l'últim. L'oferta en català és espectacular i compta amb un bon fons d'humanitats. Vaig estar a punt d'encadenar-me a una de les taules. Les dues llibreries, a més, són locals molt macos i acollidors.

També vull recomanar un parell de llocs per anar a llegir, perquè tot i que jo llegeixo a qualsevol lloc, de vegades també ho faig amb nivell! Un d'ells és també una llibreria amb molta solera: la Laie de Pau Claris 85. Es tracta d'una llibreria gran amb molta oferta i on també dóna gust passar-hi hores, però adoro la cafeteria que hi ha al pis superior. Bon cafè i bon menjar, i sempre amb un llibre al costat. Un segon lloc genial per llegir és la Babèlia, al carrer Villarroel 27. Una cafeteria d'aquestes modernes amb pastissos casolans per llepar-se els bigotis, i on, com no, també es poden comprar i vendre llibres de segona mà, especialment en anglès i altres llengües. El típic lloc on vas a fer un intercanvi lingüístic, i a llegir, és clar.

I aquestes són les meves peculiars recomanacions de Sant Jordi. Si algun dia em perdo, busqueu-me en un dels quatre llocs, gairebé segur que m'hi trobareu. Encara que també podria estar en una Re-Read, és clar...