Un any més, els únics propòsits que em faré per l'any entrant són els lectors. No es tracta de quantitats, o de pàgines, perquè després l'any surt com surt, però sí que em puc proposar llegir alguns llibres concrets que fa temps que esperen torn a la lleixa de pendents i que, si no els dono una empenteta, allà es quedaran. Però abans de parlar de futur, haurem de mirar si aquest 2019 he complert els propòsits després de l'èxit de 2018.

Doncs aquest any he de dir que l'he complert a mitges, o amb un compliment de 3.5/5. Repassem:

L'imperi dels lleons - Sebastià Bennasar (juliol-agost)
Una columna de foc - Ken Follett
El club de la bona estrella - Amy Tan (setembre-octubre)
L'ocell de foc - Emili Teixidor (març-abril)
Tòquio Blues - Haruki Murakami

Com veieu, hi ha dos noms sense enllaç. 'Tòquio Blues' no he aconseguit rellegir-lo, com que no he tingut el ritme lector desitjat, he preferit anar llegint llibres encara inèdits. I pel que fa a 'Una columna de foc', l'estic llegint, però el tinc al llit perquè és un totxo i no me'l puc emportar amunt i avall. En llegeixo una miqueta cada nit, però em quedo fregit aviat. No perquè no sigui distret, però sempre vaig cansat. Espero que l'acabaré en algun moment de 2020.

Som-hi doncs amb els propòsits d'aquest any vinent, a veure si aconsegueixo fer el ple:

Primavera, estiu, etcètera, Marta Rojals
Tinc dos llibres de l'autora a casa i no m'he decidit a llegir-la encara. Tenia certes reticències, però després de descobrir molt bones autores aquests darrers anys, li ha arribat el moment. Ja tocava, oi?

Van venir com orenetes, William Maxwell
Aquest llibre fa tant temps que va venir a casa que ja no sé ni d'on el vaig treure, i no és broma. Però estranyament, ha sobreviscut a algunes purgues de llibres que tenia la certesa que no llegiria mai. Com a premi, penso que toca donar-li una oportunitat.

Mitja Vida, Care Santos
El primer llibre que vaig llegir d'aquesta autora em va deixar molt bona impressió. Com que tenia aquest altre a casa vaig voler llegir-lo també, va arribar a estar en rampa de sortida a la barra lateral del blog, però per algun motiu va passar de llarg. Intentaré que al 2020 no li passi el mateix.

Cafè Barcelona, Joan Carreras
Em va tocar en alguna rifa per aquí a la catosfera, suposo que de la Jomateixa, però un cop em van dir que era estranyot. Ha anat passant el temps i no m'hi he decidit mai, i això que l'autor gaudeix de bona crítica. Veurem si val la pena explorar la seva bibliografia. 

Tòquio Blues, Haruki Murakami
Si es tractés d'un altre llibre, diria que ja l'hi ha passat l'oportunitat al 2019, però no és qualsevol llibre. El primer llibre que vaig llegir d'un dels meus autors preferits mereix una relectura i una ressenya en aquest blog, ja que el vaig llegir abans de tenir-lo. Així que no defalleixo, si el guió ho permet, caurà aquest 2020.

Aquestes són les meves apostes. Aconseguiré llegir els 5 llibres? Ho sabrem a finals del 2020! Que tingueu un gran any lector i un gran any en general!