Si calia alguna altra prova de decadència dels blogs, per mi aquesta n'és una de força definitiva. Aquest any vaig oblidar l'aniversari d'aquest blog, i no era pas un aniversari qualsevol, sinó el desè. Una dècada fent ressenyes de llibres i m'oblido de commemorar aquesta data tan assenyalada. Quan me'n vaig adonar, vaig veure clar que no anem enlloc. 


Bé, l'aniversari va ser el passat dia 1 de març, fa uns dies, però no perdré l'oportunitat de recuperar la data i deixar escrit que són moltes ressenyes i molt llibres compartits, comentats, recomanats i descartats. En aquest temps he ressenyat 456 llibres (ara ja 458) d'un total de 514 posts, llibres de 264 autors i autores i de més de 100 editorials diferents. Els més ressenyats en aquesta casa són Salvador Macip (26) i Murakami (23), que segueixen la seva pugna personal. Per trobar l'autora més ressenyada ens n'anem a Agatha Christie (7). La mitja de ressenyes anual és fàcil de calcular en aquest cas, però no he estat regular, s'han mogut entre les 37 del pitjor any fins les 58 del millor, que són 21 llibres de diferència, que em sembla molt. Llegeixo, sobretot, narrativa, força variada, i també novel·la negra i intriga. i tot i que des de fa una temporada intento llegir de manera paritària, amb tot l'històric he llegit llibres de 177 autors i només 87 autores.

Aquest blog segueix endavant tot i que de vegades m'oblidi d'ell, però encara no considero un llibre acabat fins que no ha estat comentat aquí. He considerat canviar-lo de plataforma, fer-li algun canvi, però de moment continuarà com està. El que no canvia ni canviarà, és el meu etern agraïment a tothom que passa de tant en tant per aquí a comentar els llibres amb mi, sou la salsa d'aquest blog. Moltes gràcies a tots i a totes! Proper repte: les 500 ressenyes, que ja veig a prop. Hi arribaré aquest any?