No sabem què podrem fer al 2021 i què no, però llegir segur que sí. Com faig cada any, és moment de fer-me alguns propòsits lectors per tal de donar sortida a alguns llibres que porten molt temps esperant el seu torn a la lleixa de pendents. Si no els dono una petita empenta continuaran allà florint-se fins ves a saber quan. Comencem per repassar si he complert els propòsits per aquest 2020:
 
Doncs tenint en compte que aquest any he llegit més que mai, molt per sobre de les meves possibilitats reals, seria una mica vergonyós que no hagués llegit els 5 llibres previstos. I efectivament, he fet ple i els he llegit tots 5! De fet, els tenia llegits la primera meitat de l'any, no fos cas! 
 
Primavera, estiu, etcètera - Marta Rojals (gener)
Van venir com orenetes - William Maxwell (març)
Mitja vida - Care Santos (febrer)
Cafè Barcelona - Joan Carreras (maig)
Tòquio Blues - Haruki Murakami (juny)
 
Més que content amb el ritme de lectura actual, i content d'haver llegit tots els llibres que em vaig proposar l'any passat. Som-hi amb els propòsits pel 2021, a veure si segueix la bona ratxa!

L'home d'origami
, Joan Carreras
Aquest any vaig llegir un altre llibre seu i em va deixar una sensació agredolça. Una bona història, però no em va acabara de convèncer l'estil de l'autor. En Salvador Macip em va dir que costava una mica, però que valia la pena donar-li una altra oportunitat a veure si m'enganxa. Com que per casa corre aquest, ho tornaré a intentar, a veure.

 
 
 
Restes de carnaval, Clarice Lispector
M'encurioseix molt aquesta autora, en sentia parlar molt bé i vam comprar aquest llibre. Però la Fantàstica Acompanyant no l'ha pogut acabar, diu que molts relats no hi ha per on agafar-los. Ho hauré de provar, a veure si jo tinc més sort i m'enganxa. No es que faci gaire que s'espera, però sé que si no m'ho proposo seriosament l'acabaré deixant passar.

 
 
 
La felicitat no és completa
, Vicenç Pagès
He llegit diversos llibres de l'autor i, en general, m'agrada prou el seu estil. No és fàcil, probablement no escriu a gust de tothom, però a mi em sembla correcte. Aquest llibre fa molt temps que espera torn, fins i tot li han passat a davant altres llibres del mateix autor que han arribat més tard. Per algun motiu, m'ha fet mandra llegir-lo. Em sembla que ja li va tocant.
 
 
 
 
L'intermediari, John Grisham
Fa molts i molts anys que no llegeixo Grisham. Al principi d'aquest blog vaig començar a llegir-lo i en vaig ressenyar quatre d'ell, però des de llavors no l'he tornat a llegir. Ja no és un tipus de lectura que faci habitualment, però aquest fa molt que s'espera. A més, és una traducció al català, a diferència dels altres que vaig llegir. Suposo que llegir un 'bestseller' no em farà mal. 

 
 
La mort d'Ivan Ilitx
/ La sonata a Kreutzer, Lev Tolstoi
No recordava que a casa tenim aquest volum amb dues històries curtes de Tolstoi. L'altre dia va aparèixer, no sé per quin motiu, i vaig pensar que el podria llegir. Els autors russos són una assignatura pendent, no m'han interessat mai prou com per llegir els grans clàssics. Serà tota una experiència per mi! Si m'agrada, tinc molt camp per córrer.

 
 
 
 
A primera vista em semblen uns propòsits més difícils que els de l'any passat, però ningú ha dit que hagin de ser fàcils! Veurem si me'n surto. Que tingueu tots i totes un gran any lector, i un gran any en general, si el virus ens deixa!