Autor: John Grisham
Editorial, any: Debolsillo, 2009
Títol original, idioma, any: The Chamber, anglès,1994
Traductora: Enric Tremps Llado
Gènere:Intriga
Número de pàgines: 703

A l'estat de Mississippi es van cometre incomptables crims racistes a mitjans del segle XX. Un despietat assassí compleix condemna al patíbul per un d'aquests crims, l'assassinat de dos nens jueus a Greenville l'any 1967. Després de sortir lliure de dos judicis, en Sam Cayhall va ser finalment condemnat a mort pel que seria després governador de l'estat David McAllister, el seu destí: la cambra de gas. Després de nou anys i mig al corredor de la mort de la presó de Parchman, sembla que els dies de Cayhall estan comptats. Cansat de la seva existència, i coneixedor de les lleis, aconsegueix alliberar-se del bufet d'advocats que el representa de manera altruista, l'important Kravitz & Bane. Però canviarà d'idea quan un jove advocat de la firma es presenta davant seu com el seu nét del qual el van allunyar quan tenia 3 anys, justament per les atrocitats que cometia Cayhall. Adam, el seu nét, intentarà per tots els mitjans que l'estat no executi el seu avi i durant el dolorós camí anirà descobrint la tèrbola història de la seva família que sempre li havien amagat.

Aquest és el primer llibre de John Grisham que llegeixo. L'autor és especialista en novel·les d'intriga ambientades en el món dels advocats. Degut a la seva formació, el llibre conté força terminologia especialitzada i està ben documentat. La història és creïble i es va fent interessant a mesura que et familiaritzes amb els personatges, poques sorpreses i un plantejament força metòdic. L'he trobat una mica llarg, no té palla ni capítols que sobrin, però l'interès decau una mica per la seva extensió, va una mica de més a menys.

En termes generals m'ha agradat i l'he trobat molt interessant. No sé si és el millor llibre de l'autor, esperava trobar-hi més escenes de tribunal, però suposo que per la temàtica no tocava.  Es deixa llegir i és recomanable per tots els públics, però tampoc no el catalogaria de llibre esplèndid. Llegiré més llibres de Grisham segur, m'ha convençut per la seva manera d'escriure.   

Aquest llibre me'l van recomanar l'Assumpta i el Sr. Banyera.