Mirant la llista de llibres que porto ressenyats, o millor dit, la classificació per autors, em vaig adonar que hi ha una tendència molt clara, ja en són uns quants i no hi ha cap escriptora a la llista! Llavors és quan miro al meu voltant i veig que la immensa majoria de llibres que tinc estan escrits per homes. No és una selecció que hagi fet de manera conscient, però segurament per temàtica m'atreuen més tipus de llibres que escriuen majoritàriament escriptors. Llavors vaig pensar de preguntar aquí al blog sobre escriptores, demanar que em recomanéssiu alguna autora que em pugui agradar llegir. Alguns de vosaltres ja coneixereu la nostra eterna discussió sobre els 'llibres per dones'. Hi ha llibres que semblen destinats a un públic femení, escrits amb una sensibilitat que és més fàcil que arribi a dones que no pas a homes. En un altre moment podem parlar d'aquests llibres, però posat que un servidor és un home, i que li ve de gust llegir alguna escriptora que li agradi, us demano que em digueu escriptores (i també llibres) de gèneres més aptes per tots els públics (novel·la negra, intriga, ficció històrica...) i que digueu una mica què fan.

He de dir que a la lleixa de pendents ja hi ha alguns llibre d'autores, perquè l'altre dia vaig posar remei a aquest greuge comparatiu, però vull saber l'opinió de lectors empedreïts com vosaltres, per tal de conèixer bones escriptores, compartiu les autores que més us agraden! Ja començo jo, en diré una que m'agrada força i que no surt a la llista pels pèls, la Matilde Asensi, una bona escriptora de llibres d'aventures.