Autor: Joseph Conrad
Editorial, any: El País, 2002
Títol original, idioma, any: Heart of Darkness, anglès,1902
Traductor: Amado Diéguez Rodríguez
Gènere: Narrativa 
Número de pàgines: 172

En Marlow és un llop de mar, un mariner que porta la navegació a l'ànima. Després de tenir certes dificultats per trobar un vaixell en el que enrolar-se, decideix anar a provar fortuna comandant una embarcació d'aigua dolça a la selva africana. Allà rep l'encàrrec d'anar a buscar un agent anglès que sembla que ha emmalaltit. Es tracta d'un home, en Kurtz, molt estimat i admirat a la regió, i a més el que més ivori aconsegueix en les seves prospeccions. En el camí, en Marlow anirà descobrint les misèries del colonialisme, i aprendrà els perills que comporta enfrontar-se amb la selva, no només físics, sinó sobretot mentals. No serà un camí gens fàcil.  

El llibre es desenvolupa com l'explicació d'uns fets passats que Marlow fa als seus companys en una embarcació ancorada a l'estuari del Tamesis. El llenguatge és una mica recarregat a estones i molts dels fets que explica són embolicats i estranys.

Se suposa que aquesta és una novel·la clàssica escrita per un autor reputat, però a mi no ha aconseguit atrapar-me en una sola pàgina de les 172 que té. Se suposa, a més, que va inspirar la famosíssima pel·lícula Apocalypse Now de Coppola (que no he vist), però a mi m'ha despertat un interès zero. L'he llegit d'esma i perquè no m'agrada deixar estar llibres. Potser és una gran obra, però jo perdia el fil contínuament, senyal que el que llegia no m'interessava en absolut. L'he de puntuar molt malament, tot i que no sé si ho mereix, però per mi, com si no l'hagués llegida.

Puntuació: sc