Autor: Robin Cook
Editorial, any: Debols!llo, 2009
Títol original, idioma, any: Critical, anglès, 2007
Traductor: Alberto Coscarelli
Gènere: Intriga 
Número de pàgines: 424

En Jack Stapleton ja té 52 anys i ja no està per tantes festes. Acostumat a anar en bicicleta a la feina pel mig de Manhattan, i a jugar a bàsquet amb els seus amics del barri tots els vespres, arriba un moment que el seu genoll diu prou: adéu al lligament creuat. El patòleg forense està ansiós per tornar a les seves activitats físiques, així que demana hora per operar-se, abans de temps, en un nou i prestigiós hospital privat. La seva dona Laurie Montgomery, que també és forense, li desaconsella, així com també el seu amic policia Lou Soldano. Però en Jack és cabut. La insistència de la Laurie es veurà reforçada quan rep al dipòsit un cas fulminant d'infecció post-operatòria per Staphylococcus aureus, provinent del mateix hospital on s'ha d'operar en Jack. Una mica d'investigació revela que no és un, sinó fins a 25 casos similars els que venen de la cadena Angels Healthcare, tots com a infeccions hospitalàries després d'una intervenció. Amb la intenció de convèncer en Jack, però també intrigada pel misteri, la Laurie comença una frenètica investigació que la portarà a descobrir coses que no s'espera. Hi ha molts diners en joc i no a tothom agradarà que surti a la llum aquest brot d'infeccions. 

He llegit prou llibres de Robin Cook com per saber què puc esperar d'una obra seva abans de començar-la. En aquest cas, la participació no només dels seus personatges estrella sinó també de vells coneguts la feia atractiva, però el resum és el mateix que sempre. Una història frenètica perquè passa en molt poc temps, però tot i així se'n va massa per les branques i es distreu en descripcions que no calen. No és un gran narrador, el llegeixo pels misteris mèdics que explica, però això no omple 400 pàgines, és clar. També continuar la història personal dels protagonistes Jack i Laurie té la seva gràcia, els conec des que eren joves!

En definitiva, l'únic que es pot dir: és un altre llibre de Robin Cook. Llegir-ne algun de tant en tant per mi està bé, tot i que aquest a estones se m'ha fet pesat, massa llarg potser. Però la història està ben pensada, és un bon argument i hi ha una bona pila d'embolics. Però no deixa de ser com sempre, el que et pots trobar en tots i cadascun dels seus llibres, i al final la fórmula deixa de ser sorprenent i innovadora.

Puntuació: @@