Autor: Chuck Palahniuk
Editorial, any: Vintage, 2006
Títol original, idioma, any: Fight Club, anglès,1996
Gènere: Intriga 
Número de pàgines: 218
Llegit en: Anglès

Un compte enrere de deu minuts assenyala el temps que queda perquè l'edifici on es troben el nostre protagonista i en Tyler Durden s'esfondri. Les carregues explosives faran la seva feina i tots dos moriran. Però per si fos poc, el nostre home té entaforat a la boca el canó de la seva arma. Però espera, com hem arribat fins aquí? Retrocedim una mica, hi ha l'insomni, l'insomni és fatal. L'única manera de dormir és assistir als grups de teràpia de diverses malalties, veure que hi ha gent que està pitjor que ell, descarregar-se i dormir com un angelet. I llavors en Tyler en aquella platja durant les vacances. En Tyler i les seves estrafolàries idees. I la Marla Singer, que assisteix als mateixos grups de suport i que li impedeix relaxar-se. La seva vida va de mal en pitjor, aquest parell el faran parar boig, si és que no ho està ja. Què diu en Tyler ara, que li pegui tant fort com pugui?

La història que explica aquest llibre és del tot sorprenent i delirant. En va sortir una pel·lícula homònima de gran èxit, que personalment em va agradar molt i que em va empènyer a la seva lectura quan me'l vaig trobar un dia per casualitat. No havia llegit res d'aquest autor abans i fa servir un estil peculiar, encara que no sé si és el seu propi o respon a les necessitats del llibre. Frases curtes, contundència, salts constants en la trama. És una història fosca i complicada, però m'ha resultat molt absorbent. Sobretot a la primera part del llibre, els canvis d'escenari d'un capítol a l'altre desconcerten una mica.

Un cop acabat el text, puc dir que recomano tant el llibre com la pel·lícula, que em sembla que em posaré aquest cap de setmana mateix. No és per a tots els públics, però està molt ben fet. La violència hi és present tota l'estona, però no és el que més predomina i només és explícita en alguns punts. Enganxa perquè deixa entreveure molt i s'entén poc, has de continuar per encaixar totes les peces que d'inici sembla inversemblant que puguin anar juntes. Una molt bona obra que em deixa amb ganes d'aprofundir en la bibliografia de Palahniuk.

Puntuació: @@@@
Amb aquest llibre acompleixo el propòsit que em vaig fer en el segon aniversari del blog, el de llegir almenys un llibre en anglès durant aquest any. En vistes que me n'he sortit, espero que no es quedi en un fet aïllat!