Autor: Cesc Llaverias
Editorial, any: Auto-editat, 2012
Gènere: Narrativa
Número de pàgines: 238
Llegit en: Català

En Benja, l'Àlex, en Iuri, en Xum, en Quim... un grup d'amics qualsevol, de diferents edats, però tots joves, que viuen diferents moments sentimentals, laborals i vitals. Una colla de cafres, vaja. El seu objectiu: cremar les nits barcelonines a base de beure i lligar, sobretot això, practicar tant sexe com els sigui possible. Però cadascun d'ells tindrà la seva manera d'aconseguir les seves satisfaccions, perquè la vida no repeteix la mateixa situació dues vegades, i quan es presenta, cal aprofitar-la. Un llibre d'esquetxos, de personatges creuats que juguen les seves cartes, de molt males intencions i de viure al límit. Perquè això és ser jove, i de jove només se n'és una vegada.

L'autor d'aquest llibre es va posar en contacte amb mi per si podia llegir-lo i fer-li una ressenya. Si hi esteu interessats, aquí us deixo l'enllaç a la seva pàgina web. Es tracta d'un llibre auto-editat, i com a tal se li poden trobar alguns defectes, començant pel format, que és molt gran i difícil de manegar. En aquesta primera edició li falta correcció, empra vocabulari massa col·loquial quan no toca i està farcit de faltes i barbarismes. Malgrat això, he de dir que està escrit amb força gràcia i aconsegueix anar enganxant, tot i que no hi ha un gran argument a darrera, però en té molts de petits. El sexe és el tema central de la història i les escenes sexuals o converses sobre sexe predominen per sobre d'altres temes propis de la joventut, per bé que molts tenen el seu reflex a la novel·la.

Personalment, un llibre amb tant sexe i tractat d'una manera de vegades bruta, barroera i sempre explícita, no és el que prefereixo llegir, probablement no ho hagués fet si no m'hi haguessin convidat. No és un llibre per recomanar a la majoria de gent, i està clar que cal polir-lo, però en termes generals es deixa llegir i té punts bons, com algunes referències encertades, cosa que millora la meva darrera experiència amb llibres auto-editats. Estic segur que si el llibre aconsegueix prou suport, pot acabar sortint-ne un producte convincent, no apte per tots els paladars, però sí meritori.

Puntuació: @@