Autora: J.K. Rowling
Editorial, any: Bloomsbury, 2010 (Original del 1998)
Gènere: Fantasia 
Número de pàgines: 251
Llegit en: Anglès

Després d'un intens primer any a l'escola de màgia Hogwarts, en Harry Potter ha de tornar a passar l'estiu a casa dels seus oncles, els Dursleys, cosa que no li fa massa gràcia, ja que el tenen completament marginat perquè pertany al món de la bruixeria. Els Dursleys reneguen de tot el que faci olor de màgia. En Harry enyora Hogwarts, però en tot l'estiu no ha rebut ni una sola carta dels que creia els seus amics i comença a pensar que en realitat no encaixa enlloc. Fins que una estranya criatura, en Dobby, se li apareix per advertir-lo que no torni a l'escola perquè corre un greu perill. El petit elf és qui ha retingut les cartes d'en Ron, l'Hermione i en Hagrid perquè a en Harry li passin les ganes de tornar, però tot i que farà el possible per dissuadir-lo, no hi ha res que el jove aprenent de mag desitgi més, tant és el perill que corri, res no impedirà que hi vagi. Però quan comença a sentir veus estranyes i apareix una amenaçadora inscripció a la paret ja intueix que no serà un curs plàcid.

Digne successor de la primera entrega, l'autora ens torna a introduir en el món màgic per narrar-nos noves aventures del jove Potter i els seus amics, una colla que sembla que atreguin els embolics i que sempre, sempre trien l'opció incorrecta a l'hora de prendre una decisió. Si pots fer-ho difícil, per què anar per la via fàcil i segura? Però això és el que fa el llibre, un seguit de situacions emocionants i algunes de divertides. Aquest és encara un llibre juvenil ja que els protagonistes tenen 12 anys, però van acumulant coneixement i experiència. Un estil fàcil i absorbent que fa que es llegeixi ràpid i atrapi força.

No descobreixo res de nou, aquests llibres són molt imaginatius i distrets i no és sorprenent que en el seu moment esdevinguessin un gran èxit literari que pot perdurar en el temps. Com em passa sovint, vaig tard, però tot i llegir-los ja de gran no m'estan decebent com m'ha passat amb altres obres. Molt recomanables, sobretot per joves, ens ensenyen molts valors, però sense mirar d'adoctrinar. I res, que encara me'n queden cinc. Anar fent, oi?

Puntuació: @@@@