Autora: J.K. Rowling
Editorial, any: Bloomsbury, 2010 (Original del 1999)
Gènere: Fantasia 
Número de pàgines: 317
Llegit en: Anglès

En Harry està resignat a passar l'estiu amb els Dursleys, sap que és un preu petit i un temps limitat per després poder tornar a Hogwarts i gaudir de tot un curs amb els seus amics, el tercer ja. El que no s'espera és la visita de la tieta Marge, la germana de l'oncle Vernon, que és encara més malcarada i insofrible que els seus coneguts parents. Tant és així que fa enrabiar en Harry fins als extrems de fer servir màgia contra ella, cosa totalment prohibida pels aprenents de mag. Tement-se l'expulsió de l'escola per contravenir (novament) les regles, s'escapa de casa els Dursleys sense saber on anar ni a què dedicarà la seva vida. Però per sorpresa seva, el troba l'autobús del cavaller, que recull tots els mags i bruixes amb problemes, i el porten a Diagon Alley a esperar l'inici del curs. Curiosament, el Ministeri de Màgia no sembla que el vulgui castigar ni expulsar, són estranyament permissius amb ell. Potser hi tindrà alguna cosa a veure aquell presoner fugat que va veure a les notícies i que sembla que és buscat tan al món màgic com al dels Muggles? 

En Harry Potter s'està fent gran, però té la mateixa tendència de sempre a escoltar converses que no hauria i a posar-se en embolics. En aquesta tercera entrega trobem una història una mica més adulta, sense oblidar que els protagonistes tenen 13 anys. Els fets sobre la mort dels pares del jove mag surten a la llum i ell rebrà molta informació que desconeix. M'ha semblat més elaborat, però amb un estil evidentment semblant als anteriors, més seriós, però sense mancar-li tocs d'humor que a mi particularment em segueixen fent molta gràcia. Potser alguns fets estan una mica introduïts amb pinces, però de moment tot va lligant. Apareixen nous personatges força interessants i no en falta cap dels perfectament coneguts.

No puc dir res que no hagi dit ja en els altres dos llibres, només que aquest tercer ja no és tan infantil i es va acostant al que seria un llibre de fantasia no només per nens, encara que tots ells es poden llegir a totes les edats. Distret, dinàmic, amb molts girs i sobretot molt imaginatiu. Potser previsible en alguns punts, però això ho fa haver llegit els dos llibres precedents, que ja comences a conèixer per on surt l'autora. En conjunt, agradable de llegir. Veurem si continuo amb la saga, o com ho faig, perquè els següents són ja més llargs i llegir en anglès a estones em sembla exasperantment lent.

Puntuació: @@@@