Autor: John Verdon
Editorial, any: labutxaca, 2013
Títol original, idioma, any: Let the devil sleep, anglès, 2012
Traductores: Anna Llisterri i Esther Roig
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 473
Llegit en: Català

La Connie Clarke és la periodista que va convertir en Dave Gurney, del Departament d'Investigació Criminal de Nova York,  en el súper policia. L'entrevista que va publicar sobre ell li va donar molta fama, les seves habilitats intuïtives ja no van passar desapercebudes per ningú. Però ara en Gurney està retirat i es recupera de l'últim cas en que es va veure embolicat a participar. La Connie li demana un favor, vol que assessori la seva filla Kim en una sèrie de documentals que vol fer sobre els familiars de les víctimes del Bon Pastor, un cas de fa deu anys que encara no s'ha resolt. El que comença per acompanyar-la a un parell d'entrevistes, acaba portant en Gurney a revisar el famós cas del sagnant psicòpata, un cas en que les aparences enganyen i res no és el que sembla, però ell és l'únic que sembla adonar-se'n.

Tercera entrega d'aquest autor, molt en la línia dels dos anteriors. No és una història lleugera i per passar l'estona, aprofundeix en la psicologia dels personatges, especialment de l'assassí, i això el fa diferent. La investigació gira més al voltant del pla psicològic que de proves físiques. Un llibre dens però intens que aconsegueix atrapar des del principi, i que et manté a l'aguait. La lletra de l'edició és una mica petita, així que és més llarg del que sembla, però no es fa gens pesat.

Aquest autor dignifica el gènere d'intriga. Els seus plantejaments rebuscats, complicats i enrevessats fan que tingui un estil definit i personal. La psicologia del crim hi juga un paper molt important, i això personalment m'agrada força, és un llibre ben elaborat, encara que no està exempte d'alguna fantasmada. Potser una mica inferior als altres dos, però encara totalment recomanable pels amants del gènere, no per aquells que busquin un llibre de platja, però sí si es busca investigació amb una mica de contingut.

Puntuació: @@@