Autor: James Patterson
Editorial, any: Century, 2010
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 356
Llegit en: Anglès

L'Alex Cross ja ha lliurat mil batalles i li ha tocat patir molt també, però sembla que finalment ha trobat l'estabilitat de la mà de la Bree, la dona que estima amb tota l'ànima. Els dos viuen una història molt intensa, que es veu tacada per l'aparició de dos franctiradors que es dediquen a matar personalitats corruptes i especuladores, els que juguen amb les il·lusions de la gent. En Cross s'ha de posar mans a l'obra, abans que aquests delinqüents es converteixin en herois nacionals ja que es dediquen a eliminar púrria. Per si no fos poc, també rebrà la visita d'un vell conegut, en Kyle Craig, el seu arxi-enemic, que està disposat a posar-li les coses molt i molt difícils, aquest cop amb una aparença que no s'espera gens. En Kyle amenaça la seva estabilitat, tot plegat complica un cas que ja no és senzill de per si. I les víctimes continuen caient.

Una altra fantasmada d'un escriptor molt prolífic que escriu llibres policíacs i d'intriga com a xurros. Aquest cop he provat l'altre detectiu famós que té, Alex Croos, després de començar amb Michael Bennett. Molt poques diferències he trobat entre els dos personatges, almenys no m'ho ha semblat. L'estructura és idèntica, una història trepidant a base de capítols molt curts que descriuen una única escena, salts entre diferents personatges, amb el detectiu parlant en primera persona. La idea central és bona, però es dilueix perquè barreja diferents fils argumentals, sense arribar a aprofundir en cap d'ells. També pot ser que per l'idioma m'hagi perdut alguns connectors. Té el gallet sensible en Patterson, massa morts pim pam pel meu gust, és molt fàcil matar a Washington.

Intueixo que els llibres d'aquest autor seran tots iguals, intriga ràpida i absorbent, alguns més reeixits que d'altres, però amb personatges poc profunds, poc treballats i amb investigacions molt lleugeres, potser per voler abastar massa. Tot i així, passa molt bé i no descarto tornar-lo a llegir. És, ni més ni menys, per passar una bona estona, i això de tant en tant va molt bé.

Puntuació: @@