Com ho explico sense sonar pedant? Fa un temps jo gaudia de la lectura a un ritme més pausat. Tenia uns quants autors de referència i d'aquí no sortia, variava poc. Una cosa que sempre m'ha agradat és parlar de llibres, així que no és estrany que hagi acabat tenint un blog específic per ressenyar les lectures i parlar-ne amb tothom que em vulgui acompanyar. Però abans, quan parlava de llibres sempre trobava gent que en sabia un niu. Començant per la meva mare, que era la persona més devoradora de llibres que coneixia. Després vaig conèixer altres lectors que potser la deixaven enrere i la sensació era que no podia parlar de cap llibre que ells no haguessin llegit ja, com si quan jo hi anava ells ja haguessin tornat. Algunes d'aquestes persones són insignes blogaires que admiro profundament.

Darrerament he percebut un canvi de tornes a força de seguir parlant de llibres amb tothom que s'hi presta. Ara tot sovint ja he llegit els llibres que m'esmenten, o com a mínim algun altre llibre del mateix autor. I si no l'he llegit és perquè no m'interessa, però el conec. Ara veig certa sorpresa en els ulls dels altres quan dic 'tengui' a la majoria de propostes, o quan ja tremolen quan m'han de regalar un llibre per si ja l'he llegit. I el que sento és que ells són jo fa alguns anys, i que jo sóc més com aquells devoradors que em trobava. La sensació és agradable, no per presumir-ne, però m'agrada haver accelerat les meves lectures, haver ampliat tant el ventall d'autors i poder parlar amb propietat, sempre des del punt de vista del lector aficionat, però amb un bagatge més ampli que el que tenia.

El cas és que jo sentia molta admiració per aquells lectors que m'impressionaven i encara la sento, és clar. No espero admiració per part de ningú, només faltaria, però a mi em fa sentir molt bé que em considerin un malalt de llibres i conèixer bé tantes obres. Tot això és en part gràcies a aquest blog, un motiu més per llegir com un boig: l'addicció més sana! Avui és el dia de les llibreries, per cert, i sembla que és motiu de celebració. Tenint en compte que és el lloc on em subministren la meva droga no haurien d'estar tan orgullosos!