Autors: Lluís Llort i Salvador Macip (Il·lustracions de Sergi Càmara)
Editorial, any: Barcanova, 2015
Gènere: Infantil
Número de pàgines: 182
Llegit en: Català

Quin refredat que porta l'Arman a sobre! Potser és per això que té somnis tan estranys. Però el que, més que un somni, és més aviat un malson, és la visita que en Vladimir Zhirkov, Ministre de Recerca, Noves Tecnologies, Esports d'Equip i Narrativa de Ciència-ficció fa als seus pares de matinada. I és que els seus pares són els científics més reputats de tot Virolainek! En Vladimir té algun compte pendent amb ells, per això els té mania, i ara amenaça amb fer-los fora si no acaben aviat els seus darrers experiments. En Zoran i la Dasha tenen problemes, per això l'Arman decideix ajudar-los com pugui, i comptarà amb el seu inseparable Timurtz, el seu lèmur de companyia (qui no en té un?). Nen de 9 anys, lèmur, laboratori d'alta tecnologia... la cosa no pota acabar bé de cap manera. L'Arman acabarà en una illa remota i amb un poder ben estrany...

Per parlar d'aquest llibre has de mirar-lo amb ulls d'infant. La darrera bogeria de Llort i Macip està destinada a un públic d'entre 9 i 12 anys, i va dedicat als escriptors de la nostra terra que els van fer gaudir de valent quan eren petits. Molts d'ells també em feien gaudir a mi, i amb aquest llibre he recuperat aquelles bones sensacions de les lectures primerenques, tan absorbents i sorprenents. L'Arman viu tota mena d'aventures fantàstiques amb el seu poder, i mentrestant els seus pares tenen problemes per trobar-lo, i per defensar-se dels dolents de la pel·lícula, que són malvats, és clar. I no pot faltar el contrapunt d'en Tim, la bestiola simpàtica que ajuda i també ho embolica tot. Vist amb ulls d'adult, la polarització dels personatges, les situacions que es resolen de manera miraculosa i una certa tendència a la pedagogia pel que fa als animals que apareixen es noten molt. Però amb els ulls d'un infant és un còctel explosiu ple de diversió i emocions.

He de dir que m'he divertit llegint el llibre, si pogués tornar a tenir 10 anys segur que m'agradaria encara més. M'ha arrencat algunes rialles, sobretot al principi, i és que els autors són força gamberros. Ah, molt fan de les expressions d'en Zoran, el pare de l'Arman, totes amb referències científiques, de les coses que m'han agradat més. És un llibre 100% regalable a canalla d'aquesta edat, penso que passaran una molt bona estona llegint-lo. També divertirà als grans si fan una regressió a la infància per unes hores o dies, cosa que recomano  fer de tant en tant. Llegiré el segon de la sèrie, perquè és una sèrie, i els que vinguin, però deixant passar una mica de temps per tornar a la visió adulta mentrestant.

Puntuació: @@@