Torna a tocar bufar espelmes en aquest blog i ja ho faig per catorzena vegada, ni més ni menys. S'ha esfumat un altre any i el Llibres, i punt! continua sumant ressenyes i ampliant els seus horitzons. I això és el que us vinc a explicar avui. Però abans deixeu-me actualitzar el marcador i és que aquesta ja és la publicació 899, de les quals 824 són ressenyes. Ja sabeu que el ritme de publicació ha estat irregular al llarg del temps, paral·lel al meu ritme de lectura, però que actulment aquest és molt alt i les xifres s'enfilen ràpidament. Veurem quant dura! De moment no tinc intenció de parar.

I tant és així, que avui us explico una cosa que ja fa un temps que és una realitat, però aquí encara no us n'havia parlat, quina desconsideració! El Llibres, i punt! té una versió sonora! Potser alguns de vosaltres sabeu que participo en dos pòdcasts, el "Llegiu, que el món s'acaba!", que fem Els Book Hunters amb dos companys més, i després el Ràdio EBH, que fèiem només nosaltres. Doncs aquest any 2024, el pódcast secundari ha fet un pas endavant i ara s'enregistra a la ràdio de la nostra ciutat, en un estudi amb tècnic de so i tot. Quan ens van oferir fer un programa a la ràdio, vam veure que era molt compatible amb el que ja fèiem a Ràdio EBH, però el vam voler repensar, estructurar-lo de manera que tingués un format reconeixible, tot i que hi volíem parlar de temes molt diversos. I això incloïa canviar-li el nom i, per tant, el logo, a banda del rentat de cara. El que avui dirien fer un rebranding. I pensant noms que ens poguessin identificar va sorgir de recuperar el més antic de tots: Llibres, i punt! A tots dos ens va semblar bé, i així va ser. Així que us presento el nostre programa de ràdio, que també podeu escoltar a spotify, ivoox i apple podcast: 


 
Aquest és el darrer episodi que hem penjat, que encara que digui que és el número 16, és tot just el tercer d'aquesta nova etapa. El LiP en versió sonora no és un podcast de ressenyes literàries, però sí que hi parlem de llibres, de literatura i de tot el que té relació amb el sector editorial i llibreter del país. Obviament, és tot en català, això no cal ni dir-ho. Hi farem entrevistes, debats i tertúlies amb gent diversa i esperem que de temes molt variats. És un format que ens agrada molt, la ràdio té quelcom d'especial, i la possibilitat de fer un podcast, que ja deriva del món de la ràdio, enregistrat en un estudi radiofònic de veritat és tot un luxe.

Si sou usuaris de pòdcasts i us agrada sentir a parlar del món del llibre, us convido a subscriure-us al nostre spotify (o plataforma que feu servir). És un programa quinzenal d'una mica menys d'una hora. S'emet a Ràdio Sant Boi els dimecres a la nit, però el dijous a primera hora el compartim també a les nostres xarxes. Com comprendreu, em fa molta il·lusió que aquest petit espai de llibres que ja té 14 anys no només no plegui veles, sinó que ara es reivindiqui també en un format més actual. Gaudeixo molt de tots dos espais. Com sempre, moltíssimes gràcies per passar a llegir-me per aquí, i si us ve de gust escoltar-nos parlant de llibres, també em farà molt feliç que ens seguiu allà.