Autora: Amélie Nothomb
Editorial, any: Empúries, 2011
Títol original, idioma, any: Le Voyage d'hiver, francès, 2009
Traductor: Ferran Ràfols Gesa
Gènere: Narrativa 
Número de pàgines: 95

En Zoïle ja n'està fart. Ho ha provat tot per conquistar el cor de l'Astrolabe, una bella i peculiar jove a càrrec de l'escriptora retardada Aliénor Malèze i que viu amb aquesta en unes condicions pràcticament inhumanes. Però no hi ha manera, i això que li ofereix sempre bones sortides, però l'Astrolabe dedica la seva vida a Aliénor, així que en Zoïle no acaba de passar mai de ser el tercer en aquesta història d'amor. Fart, decideix estampar un avió contra el monument parisenc preferit de la seva estimada, com a prova d'amor i de la ràbia que sent per la situació. El que passa és que ell serà a bord d'aquest avió, és clar. Tota la resta de passatgers seran danys col·laterals inevitables. Però en Zoïle no és un terrorista, no. Només és un enamorat.

Novel·la curta molt en l'estil de l'autora, sense embolicar-se en descripcions ni explicacions sobreres, només fixant-se en els trets importants de la història. Una escriptura intel·ligent, mordaç i irònica que són un tret distintiu, i una trama delirant que porta les situacions quotidianes fins el límit.

Els d'Amélie Nothomb són llibres per passar l'estona, perquè no et donen temps per a res més, donada la seva brevetat. Es llegeix fàcilment i té punts surrealistes i hilarants, però és tan personal que sembla que només pot fer gràcia completament a la mateixa autora. Està bé si es vol llegir alguna cosa ràpida i per no encaparrar-s'hi massa.

Puntuació: @@