Autor: Michael Connely
Editorial, any: Club dels novel·listes, 2010
Títol original, idioma, any: Nine Dragons, anglès,2009
Traductor: Martí Sales
Gènere: Intriga
Número de pàgines: 374
Llegit en: Català

Pot haver-hi un crim més típic que l'assassinat del dependent d'una licoreria a Los Angeles? Aparentment no és un cas massa complicat per en Harry Bosch, l'inspector encarregat, però de seguida comença a detectar irregularitats. El mort, asiàtic i d'edat avançada no presenta el quadre típic de robatori amb homicidi, i algunes pistes semblen conduir a que es tracta més aviat d'un tema de màfia xinesa, les tríades que cobren un impost als comerciants a canvi de suposada protecció. El fet que existeixi crim organitzat a Los Angeles posa en guàrdia a tot el departament de policia, potser no es tracta d'un cas tan simple. Les sospites quedaran confirmades quan la pròpia família d'en Bosch es veu amenaçada si no abandona la investigació. Però encara ha de néixer el mafiós que faci tirar enrere en Harry Bosch. 

El llibre està dividit en tres parts i canvia força d'una a l'altra. De novel·la negra interessant passa a una història d'acció i intriga, per acabar en un final una mica desconcertant. És àgil i l'autor té una bona capacitat narrativa que atrapa, però aquesta història té alguns defectes, la bola es fa tan grossa que la història es pot escapar totalment de les mans i de les capacitats de l'escriptor, les expectatives són massa altes ja que el protagonista està en un merder de ca l'ample, i al final s'han de rebaixar perquè no poden tenir, de cap manera, una sortida fàcil. Un sol home contra el crim organitzat de Hong Kong... és massa. 

Ja m'havien dit que no és el millor llibre de l'autor, però tot i així se li endevinen les qualitats. Penso que és un bon narrador d'aquest gènere amb un estil atractiu i voldré llegir més obres seves segur. Ha de ser millor en terrenys que domini més, potser el tema d'aquest llibre li ve una mica gran. He passat una bona estona llegint-lo i el podria recomanar, però probablement, quan n'hagi llegit algun altre, aquest no serà el que destacaré.

Puntuació: @@@ (una mica generoses)