Si heu anat seguint les ressenyes d'aquest blog, potser us haureu adonat que el ritme de publicació era més alt que de costum, més encara que el del 2021. En efecte, aquest any he llegit més que mai i a un ritme que gairebé em costa portar les ressenyes al dia. Per això em sobta a mi mateix que, dels 5 llibres que em vaig plantejar llegir l'any passat com a propòsits lectors, només n'he llegit 4. Recapitulem, per si llegeix això algú que no està avesat a les tradicions d'aquest espai. Cada any em plantejo llegir 5 llibres que porten molt temps esperant a la lleixa de pendents, de manera que m'obligo una mica a donar-los sortida d'un cop. Aquest són els llibres que em plantejava pel 2021.

He assolit un meritori 4/5, però no he estat capaç d'encabir el llibre de John Grisham entre les moltes lectures d'aquest any. No hi ha hagut manera, entre novetats llamineres, compromisos i oportunitats de lectura de tota mena, el pobre Grisham ha continuat acumulant pols. Aquí us adjunto les ressenyes dels altres quatre com a prova que sí que els vaig llegir:

L'home d'origami - Joan Carreras (juny)
Restes de carnaval - Clarice Lispector (gener)
La felicitat no és completa - Vicenç Pagès (agost)
La mort d'Ivan Ilitx - Lev Tolstoi (abril)
 
Esperava llegir Grisham a la recta final de l'any, però el temps se m'ha escolat entre els dits. Malament, doncs, aprovat i prou.

Per aquest 2022 que s'acosta sí que tinc uns quants llibres pensats que m'agradaria llegir per treure'ls de la llista i donar-los una oportunitat, però no m'acabo d'atrevir a plantejar-los aquí. Podria fer trampa i fer servir llibres que ja tinc programats de llegir per reptes diversos, però no ho faré, vull ser honest amb mi mateix i amb vosaltres. Si a banda dels que ja tinc previstos de llegir pel #MarçAsiàtic, el #BlackHistoryJuly i altres similars, em plantejo cinc llibres pendents més, no seria realista, perquè després apareixen les novetats i perdo el cul. Però a Instagram ja he fet propòsits i aquests sí que miraré de complir-los, i valgui també el compromís que prenc aquí.
 
Un d'ells és llegir menys i millor. Menys vol dir un número inferior de llibres, però més ben triats i que no m'espanti si són llargs. Llegir pensant en les ganes que en tinc i no en el ritme de publicació de ressenyes aquí al blog, a Insta o fins i tot a Youtube. Sí, em creieu o no, això em passa. I vull evitar-ho. La lectura és plaer, no matemàtiques.
 
I els meus propòsits concrets de lectura, que això s'adaptaria més a la filosofia d'aquest post tradicional, és llegir Rodoreda i Jane Austen, que ja fa mesos que hi dono voltes i penso que ho he de fer per eixamplar els meus horitzons. No compto que m'apassionin, però si no ho intento no ho sabré mai. Ampliaria aquí a tornar a llegir Dostoievski, que m'ha deixat sensacions agredolces aquest 2021 i vull repetir per saber si és per mi o no. No poso noms ni cobertes, encara he de decidir títols concrets. I bé, com a propòsit específic del blog em marcaria llegir d'una vegada el llibre de Grisham, a veure si al 2022 sí!

Que passeu molt bones festes i que us acompanyi la salut, que aquests dies sembla que estem reculant a marxes forçades. Us desitjo les millors lectures possibles.